Cyбcидiя: чи тpeбa внocити oбoв’язкoвий плaтiж, якщo нa ocoбoвoмy paxyнкy пepeплaтa?

17803952

Як пояснює заступник начальника управління соціального захисту населення Краснопільської районної державної адміністрації Ігор Данильчик, пунктом 15 ” Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій…” передбачено, що громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату ЖК-послуг, зобов’язані щомісячно сплачувати свою обов’язкову частку витрат на їх оплату.

Коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість. Сума субсидії, яку підрозділами з питань соціального захисту населення було переказано на рахунки виконавців (виробників) ЖК-послуг для оплати їх вартості в розмірі соціальних нормативів і яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг, зараховується виконавцем (виробником) як оплата послуг, у тому числі й обов’язкової частки платежу домогосподарства на наступні розрахункові періоди.

Субсидія на відшкодування витрат за ЖК-послуги надається шляхом перерахування коштів на рахунок підприємств, що надають комунальні послуги громадянам. Тобто, з моменту відшкодування державою підприємствам-надавачам житлово-комунальних послуг цих коштів, вони вважаються власністю одержувачів субсидій.

Тож у випадках наявних переплат на особових рахунках споживачів-одержувачів субсидій жодних підстав сплачувати обов’язкову частку платежу немає.

 

http://krasnews.at.ua/news/subsidija_chi_treba_vnositi_obov_39_jazkovij_platizh_jakshho_na_osobovomu_rakhunku_pereplata/2017-01-15-7263
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: