День пам’яті жертв голодомору.

spogady_golod

24 листопада 2007 року мешканці Краснопілля, як і мільйони людей в усьому світі, вшанували загиблих під час голодомору 1932 – 1933 років. Страшна трагедія прокотилася по теренах України і жорстокою, кістлявою рукою знищила мученицькою  смертю мільйони співвітчизників.

Інформація з офіційних джерел:
Розпочалося траурне дійство в районному центрі ходою представників районної державної адміністрації, районної та селищної ради, місцевих жителів з Державними Прапорами і траурною символікою від приміщення адмінбудинку до місцезнаходження пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні.
Всього взяли участь у заходах в смт Краснопілля понад 500 чол.
Півгодини з 14.30 до 15.00 тривав мітинг-реквієм. Перед початком мітингу були покладені вінки квітів, композиції з житніх і пшеничних колосків до підніжжя пам’ятного хреста.
З траурною промовою виступили перший заступник голови райдержадміністрації Ю. Яремчук, голова районної ради М. Приходько, селищний голова В. Остріщенко.     Наголошувалося на тому, що важливість заходів подібного роду спрямована не тільки на віддання шани постраждалим у ті роки, а й на забезпечення передачі шанобливої пам’яті у спадок поколінням, бо якщо люди забудуть гірке минуле, існує стовідсоткова гарантія, що воно повториться знову.
Благочинний Краснопільського округу, настоятель Свято-Успенського храму Української Православної Церкви (МП), митрофорний протоієрей Іоанн Дубляк відслужив біля пам’ятного хреста панахиду за упокій душ померлих мученицькою смертю в 30-ті роки.
В рамках загальнонаціональної акції “Засвіти свічку” кожний з присутніх поставив свою лампадку у композицію символічного палаючого хреста, засвідчивши цим вічну пам’ять про мільйони невинно убієнних.
Завершився комплекс скорботних заходів загальнонаціональною хвилиною мовчання.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: