КPACНOПIЛЬЧAНИ НE ПIДВEЛИ. Cyмcькi лiciвники пpoaнaлiзyвaли пiдcyмки фiнaнcoвo-гocпoдapcькoї дiяльнocтi

71997951.jpg

Сумські лісівники проаналізували підсумки фінансово-господарської діяльності підприємств за 9 місяців цього року. Про це йшлося на засіданні колегії управління. Вона пройшла за участі заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Подопригори.

Проаналізував фінансово-господарську діяльність підприємств області заступник начальника відділу бухгалтерського обліку та економіки Євген Фролов.

Він зазначив, що за звітний період підприємства виконали всі планові показники по лісогосподарській діяльності. Відтворення лісів на землях держлісфонду проведено на площі 1190 га. Планові ж показники по створенню нових лісів на землях, не придатних для сільгоспкористування, виконані на 200%. З запланованих 11 га створили 22 га лісу.

Майже на 43 млн. грн. в порівнянні з минулим роком зросли витрати на ведення лісового господарства і склали 180 млн. грн. власних коштів підприємств.

Значно перевиконані взяті зобов’язання по рубках, пов’язаних з веденням лісового господарства. Рубки по догляду за лісом виконані на 126 % по площі та 135 % по ліквідній масі, у тому числі рубки догляду за молодняками виконані на 124% по площі.

Всього впродовж півріччя від усіх видів рубок лісгоспи заготовили 537,9 тис. м3 деревини.

Майже на 90 млн. грн., або на 16 % в порівнянні з минулим роком зріс обсяг реалізації продукції. Загалом підприємства реалізували продукції на суму 650,1 млн. грн. Найбільші темпи приросту реалізації в Охтирському (144%), Тростянецькому (132%) та Краснопільському (127%) лісгоспах. По сумі реалізації передує Свеське (понад 70 тис. грн..), Тростянецьке (67 тис. грн.), Охтирське та Краснопільське підприємства (62,1 тис. грн.. та 62,2 тис. грн.) відповідно.

Зароблені кошти підприємства управління продовжують вкладати у розвиток власного виробництва. Впродовж звітного періоду інвестиції лісгоспів склали близько 50 млн. грн.

Заслуговує на позитивну оцінку соціальна складова діяльності лісгоспів: створення безпечних робочих місць, ріст середньомісячної заробітної плати та сплата податкових платежів. Впродовж звітного періоду лісгоспи області загалом сплатили до зведеного бюджету і Державних цільових фондів близько 260 млн. грн., перевищивши майже на 40 млн. грн. відповідний минулорічний показник. З розрахунку на кубометр заготовленої деревини сума податку склала 482 грн. та 0,40 грн. з кожної гривні реалізованої продукції.

Найбільше – 32,7 млн. грн. – сплатив податків до бюджетів усіх рівнів Тростянецький лісгосп, за ним 26,8 млн. грн. – Сумський, 25,9 млн. грн. – Свеський та 25,6 млн. грн. Охтирський лісгоспи.

Підсумовуючи доповідь, начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець відзначив системну роботу підприємств та звернув увагу директорів лісгоспів на особистий контроль за виконанням планових показників за всіма видами лісогосподарської діяльності по завершенні року.
Прес-служба Сумського ОУЛМГ

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: