Нa ceciї дeпyтaти дiлили пo-нoвoмy Cyмщинy тa пpизнaчaли нoвi кaдpи (ВIДEO)

53511047

 

 

 

Сьогодні відбулося пленарне засідання 14-тої сесії обласної ради сьомого скликання, яке провів голова обласної ради Володимир Токар. У залі були присутні 54 обранці з 64.

Сесія пройшла конструктивно, доволі швидко для такої кількості питань. Депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за І квартал поточного року, внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2017 рік, зміни до обласного кошторису.

На порядку денному і ряд змін до обласної комплексної програми «Освіта Сумщини», обласної комплексної програми соціального захисту населення, зміни до програми розвитку фізичної культури і спорту. Затверджена обласна програма перспективного розвитку закладів охорони здоров’я третинного рівня області на 2017-2021 рр., майнові та низка кадрових питань. Зокрема, оголошено конкурс на посаду керівника навчального закладу, а саме директора Сумського училища культури і мистецтв ім. Бортнянського. Директором Сумського обласного музею ім. Никанора Онацького призначена Надія Юрченко, на посаду директора Сумського ТЮГу Віктор Кулемза, Олександр Даниленко очолив Сумську обласну філармонію, а директором обласного комунального підприємства ради «Навчально-виробничий центр» призначено Петра Кідіменка.

Активно обговорювались питання щодо внесення змін до Перспективного плану формування спроможних територіальних громад Сумщини. Ухвалені рішення щодо об’єднання громад Глухівського району і Глухівської міської ради, Шосткинської міської ради та Середино-Будського району, Роменської міської ради та Роменського району, Путивльського, Білопільського, Буринського та Недригайлівського районів. Зміни до проекту Перспективного плану Конотопського району не набрали належної кількості голосів на підтримку, а питання змін у межах територіальних громад Сумської міської ради, Лебединської міської ради та Сумського району зняті з порядку денного. Ці проекти будуть доопрацьовані і внесені на розгляд депутатів на наступній сесії обласної ради.

Обласні парламентарі ухвалили рішення щодо низки звернень до вищого керівництва держави. А саме, щодо недопущення відключень населення Сумської області від газопостачання, щодо визнання добровольців учасниками АТО, щодо створення у місті Суми Сумського військового інституту ракетних військ і артилерії, щодо виділення коштів для придбання медичних препаратів хворим на цукровий діабет та хронічну ниркову недостатність.

Депутати також задовольнили заяву Юрія Яремчука (фракція БПП), який виграв вибори і відтепер очолюватиме Краснопільську громаду. А, згідно з чинним законодавством, не має права на два мандата.

Після закінчення пленарного засідання голова обласної ради дав інтерв’ю місцевим ЗМІ. Він наголосив, що сесія пройшла конструктивно, не дивлячись на те, що депутати розглянули півсотні важливих питань. Всі вони попередньо були обговорені в профільних комісіях та на загальних депутатських зборах. Стосовно того, що не були підтримані деякі питання в Перспективному плані, то Володимир Токар зауважив, що в тих районах, де до об’єднання територіальних громад підійшли більш ретельно, питання були підтримані. Інші – розглядатимуться на наступних сесіях.
За матеріалами https://sorada.gov.ua

http://krasnews.at.ua/news/na_sesiji_deputati_dilili_po_novomu_sumshhinu_ta_priznachali_novi_kadri_video/2017-07-07-8033
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: