Нa днi кoнтpoлю – пpoблeми вeтepaнcькиx opгaнiзaцiй

67980603.jpg

На День контролю при голові районної ради зібралися голови районних ветеранських організацій: Володимир Дяченко – голова ради ветеранів, Олексій Куренінов – голова ветеранської організації воїнів-Афганців та Михайло Криванич – голова районної громадської організації ветеранів –Чорнобильців. Темою дня було питання про хід виконання Програми діяльності громадських організацій ветеранів Краснопільського району на 2011-2015 роки.

Основний доповідач, Володимир Іванович, відмітив, що Програма виконана, термін її дії добігає кінця хоча останні два роки фінансування було вкрай недостатнім. Що таке 4-10 тис. грн. замість 30 запланованих щороку? Доводилось і спонсорів шукати, але і вони вже не охоче реагують на постійні прохання. На безкоштовній основі ніхто працювати не буде, про це слід подумати при розробці нової програми.

Відрадно, що питання, які піднімали ветерани на перспективу перед районними керівниками, виконані. Створена ритуальна служба, впорядковані парки, відбудовані східці та пандуси в центрі селища Краснопілля, виготовлені таблички з назвами вулиць та провулків. В жовтні місяці планується проведення звітно-виборчої конференції на якій озвучимо нові завдання. А це – можливість придбання пільгових ліків для ветеранів, ремонт тротуарної доріжки від продуктового маркета “Каприз” до центральної районної лікарні, збільшення кількості громадських туалетів та виготовлення знаків з зазначенням їх місця розташування.

Співдоповідачі, Олексій Іванович та Михайло Степанович озвучили проблеми своїх організацій. А це: відновлення пільги хоча б на ліки, які виробляються безпосередньо в Україні, включивши даний пункт у нову Програму, посилення виховної роботи серед молоді створивши архіви та пересувні фотовиставки, поліпшення (реконструкція) пам’ятного знаку землякам – ліквідаторам наслідків трагедії на Чорнобильській АЄС, повернення учасникам ЧАЄС коштів виграних в судах найвищої інстанції, за рахунок безхазяйного майна та майна підприємств, що знаходяться в стадії ліквідації.

Підсумовуючи захід, голова районної ради Віталій Олексійович зазначив, що він дуже хотів почути кожного з присутніх, дізнатися як і чим живуть сьогодні ветерани і що їх турбує. Тому всі, без винятку, озвучені проблеми будуть вивчені, по можливості вирішені і перебуватимуть на його особистому контролі.
Інф. районної ради.

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: