НAЛAМAВ ДPOВ УPAГAН

29260628

75179463.jpg

1 липня Сумщиною пронісся буревій. Негода наробила лиха в нашому районі, дісталося зокрема, селам Миропільської громади, де шквальний вітер поламав та викорчував дерева, розкрив будинки, вибив вікна та обірвав лінії електромереж. Наступного дня після негоди, разом із представниками МНС та райдержадміністрації ми побували в селах, які найбільше постраждали від урагану.

– Ми навіть не встигли зрозуміти, що трапилось, як раптом налетіла буря і ніби настав кінець світу, – розповідає Ольга Кочура – староста села Мала Рибиця, жителі якого чи найбільше вдчули на собі удар стихії. Дуже постраждала місцева школа, яка залишилась без вікон, з її даху познімало шифер. Дісталось сільській раді, сайдингу на будинку культури. Скла у вікнах і шиферу на дахах позбулись багато будинків, фронтони буревій зруйнував у чотирьох оселях. Коли ми після урагану вийшли на вулицю, там текла річка, вода пахла цибулею і часником з людських городів. Городину град винищив усю. Буревій йшов смугою від Криничного, захопив нас, дуже постраждала вулиця Молодіжна, непереливки дісталося селу Прикіл.

79088033.jpg

– Немає пшениці ні колоска, ні картоплі – городи стоять чорні, – бідкається дідусь, що мешкає навпроти постраждалої сільської школи. – Картопля ще може якась і відійде, а помідори, огірки, кукурудзу град вибив до корінця.
На вулиці Молодіжній знаходиться біля двадцяти будинків, їх мешканці зранку власними силами ліквідовують наслідки негоди.

41073420.jpg

– Майже кожна хата на нашій вулиці так чи інакше постраждала: у когось град вікна побив, у когось буревій дах розкрив. Все почалось з Криничного, а за мить весь цей жах дістався нас. Перша хвиля урагану нас не дуже злякала, а ось коли почалась друга, то вже аж земля здригалась, а вітер з ніг збивав, – розповідає жінка, яка мешкає на вулиці Молодіжній. – Шифер мені донька з міста привезла, хлопці перекривають дах. Треба вікна засклити, а скла в наших сільських магазинах немає, треба везти із міста, а чи довезеш його цілим? Далі, по-вулиці, будинок ніби з кулемета розстріляли.

00260142.jpg

Господиня “розстріляного” будинку поралась у дворі біля сіна.

– Будинок, на жаль, не застрахований, – зітхає жінка. – Наробило нам лиха, від городини лише стирчаки стоять, дивитись боляче.

29260628.jpg

Дісталось від буревію і граду полям місцевих сільгосп-товариств. На деяких полях майже повністю знищені посіви сої, постраждали поля пшениці і кукурудзи, соняшнику. Наразі при райдерж-адміністрації створено комісію, яка узагальнює інформацію про наслідки негоди, оцінює збитки.
Інф. “Перемоги”

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

http://krasnews.at.ua/news/nalamav_drov_uragan/2017-07-08-8039

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: