Нiжний бicep y мyжнix pyкax

24439906.jpg

Бісер та вироби з нього асоціюються з жіночністю та тендітними руками представниць слабкої статі. Про цікаве захоплення цього чоловіка жителі села Осоївка знають давно. Його вироби демонструються у сільському будинку культури та на святкових заходах села. І ось мені випала нагода познайомитись із цим чоловіком. Затишне подвір’я, доглянутий, добротний будинок – тут живе справжній господар. Привітна господиня запрошує до хати і не без задоволення демонструє вироби свого чоловіка. Вишиті бісером ікони, картини з квітами милують око, а розуму важко повірити, що ці, такі ніжні охайні шедеври, створені міцними чоловічими руками.

Василь Федорович Чопко – пенсіонер, житель села Осоївка. Саме він доклав руки до руйнування стереотипів, що вишивання, та ще й бісером – є суто жіночою справою.

– Василю Федоровичу, коли і з чого все почалося?

60273557.jpg

– Про техніку вишивання бісером я, звичайно, чув та й бачив, а от років зо два тому, гостюючи у сестри, розглянув зблизька її вироби, спостерігав за роботою і мене зацікавила ця справа. Придбав комплект із схемою та матеріалом і взявся за роботу. Ця справа мене захопила. З тих пір вишиваю.

29840865.jpg

– А дружина розділяє з Вами захоплення?

– Ні. У мене не вистачає посидючості чи терпіння. Коли чоловік вишиває, я на свій смак обираю телепередачі, – жартує жінка.

Молодим спеціалістом – агрономом запросили Василя Федоровича працювати до місцевого колгоспу.

51134830.jpg

– Гарні були часи – і робота була, і будинок відразу оцей надали. Діти виросли, маємо чотирьох онуків. У гості, звичайно, приїздять та в основному у двох з дружиною господарюємо. Ось зима йде – ще більше часу буде для улюбленого зайняття.

Слухаючи розповідь чоловіка про те, як треба пришивати бісер, щоб він правильно поблискував, відчуваю себе розгублено і розумію – наскільки людина закохана в своє захоплення.

– Василю Федоровичу, що плануєте найближчим часом створити?

– Відкрию секрет, ми очікуємо поповнення в родині, незабаром стану прадідусем. Планую вже нитками хрестиком вишити сорочечку та крижму для немовляти.
Бажаємо успіхів Вам Василю Федорович. Вишиваночка від прадідуся – це тобі не Юдашкін.
І. ЗАГОРУЛЬКО.
газета “Перемога”

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: