По-родинному, з добром і любов’ю тур’янці відзначили День села

Села, як і люди, мають свою біографію. У кожного вона своя – неповторна.
Урочисто відзначати День села у Тур`ї вже стало доброю традицією. 29 вересня, це село гостинно зустрічало гостей свята.

В сільському будинку можна було оглянути виставку місцевих умільців, що зайняла майже всю територію вестибюлю. Світлана Кобушка, Олена Соловйова, Світлана Маслова, Тетяна Демиденко, Вячеслав Санжар, Наталія Забара, Анастасія Кобушка – це справжні майстри, які продовжують традиції української культури.

В глядацькій залі аншлаг. На свято завітала велика родина мешканців села, від найменшого її жителя, до найповажнішого.

А ще – почесні гості – заступник голови районної ради Іван Гавенко, керівник апарату районної державної адміністрації Олена Завгородня, секретар Краснопільської селищної ради Ірина Юхта, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Анжела Назаренко, в.о старости Ольга Кочура, генеральний директор ТОВ «Сіейті» Олександр Цупро, генеральний директор ТОВ АФ «Тур`янська» Микола Губа та інші.
Зі щирими словами подяки до жителів населених пунктів Тур`янської сільської ради звернувся сільський голова Людмила Гуцал, яка відзначила кращих земляків, зупинилася на здобутках територіальної громади.

«Сьогодні у вашому житті без перебільшення особливий день. Бо день села – це свято єднання. Саме в такі моменти ми пробуджуємо в своїх серцях любов і гордість за свою малу батьківщину, сповнюємося відчуттям єдиної родини. Історію творять люди. Саме вони і є найбільшим багатством села – працьовиті, співучі, мужні і терплячі, цього дня їм віддають шану і любов, їм присвячують теплі і щирі слова, чудові пісні.

Немає сумніву, що наполеглива, самовіддана праця жителів Тур`ї – гарантія постійного і ефективного її розвитку. Бажаю всім мешканцям стабільності і миру, трудових звершень, упевненості в своїх силах і світлого майбутнього», зазначив Іван Гавенко.

Також спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради відзначено тих, хто бере активну участь в розбудові села, житті громади.
Вітаючі сільських трударів з їх святом, генеральний директор ТОВ “СІЕЙТІ” Олександр Цупро повідомив про рішення засновників з нагоди Дня села передати на потреби громади 50 тис.грн., генеральний директор ТОВ АФ “Тур’янська” Микола Губа відзначив кращих працівників товариства.
Помічник народного депутата Олександра Сугоняко передав путівку на лікування учаснику АТО, який потребує невідкладної допомоги.

Найстарші і наймолодші жителі села, багатодітні родини, батьки воїнів-захисників були відзначені цінними подарунками від сільської ради. Того дня згадали поіменно 11 чоловіків з Тур’ї, які чесно виконували і виконують свій громадянський обов’язок, боронячи державу від агресії північного сусіда.

Місцевими аматорами сцени був подарований чудовий концерт.
Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам’ять загиблих в роки Другої світової війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, воїнів –інтернаціоналістів, героїв-сучасників Небесної сотні і тих, хто віддав життя за незалежність в зоні проведення АТО на Сході країни.
Щоб свято стало незабутнім, багато праці і старань доклали до його організації сільський голова, працівники сільської ради, будинку культури, керівники організацій, спонсори. І можна з певністю сказати: усе, що того дня відбувалося в селі, захоплювало глядачів і не відпускало увагу ні на мить.

Інформація Краснопільської районної ради.

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: