Пoкликaння poбити дoбpo

63859723.jpg

Більше десяти років виконує таку нелегку, але благородну місію – допомагати ближньому, жителька села Грабовське Наталія Руденко.

Ще в студентські роки зустрілась з майбутнім чоловіком, це і стало причиною зміни місця проживання мешканки райцентру. На той час не боялась ніякої роботи, адже родина поповнилась спочатку донечкою Вікторією, а згодом і синочком Віктором, тож молода родина власними силами розширювала житлову площу. Наталя влаштувалась до Краснопільського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), соціальним працівником.

Спочатку було нелегко молодій жінці. Адже послуг потребують непрацездатні громадяни, в основному похилого віку, які заслуговують на увагу та терпіння у спілкуванні. Все вдалося Наталії, надаючи допомогу слабшим, вона стала сильнішою та мудрішою:

«Надання послуг – це і фізична і психологічна праця. Прибрати домівку, приготувати їжу, обробити земельну ділянку, поспілкуватись, деколи заспокоїти та пожаліти, пояснити ту чи іншу ситуацію, щодо соціальних та особистих проблем. Я вже розумію, що кому не вистачає, та й до мене звикли».

Заходимо до однієї з Наталиних підлеглих. Сорока Катерина Романівна радо зустрічає свою помічницю:
«Наташа мені допомагає вже більше семи років. У мене є діти, але я не можу залишити домівку, яку ми своїми руками будували разом з покійним чоловіком і не хочу покидати своє рідне село. А дітям треба шукати заробітків, от і залишилась сама. Без Наталочки не обійтись ніяк. Вона і ліки принесе, і душу розрадить,і по господарству допоможе» – вдячно обіймає жінка свою очікувану гостю.

77328800.jpg

Наталю Руденко поважають односельці. Вона готова прийти на допомогу в будь який час, і не лише задля виконання посадових обов’язків. Щиру добру душу має ця молода жінка та і встигла полюбити вже свою таку непросту роботу.
І. ЗАГОРРУЛЬКО.
Газета “!Перемога”

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: