Служба у справах дітей Краснопільської РДА інформує

Служба у справах дітей Краснопільської районної державної адміністрації сьогодні шукає кандидатів в усиновлювачі, які готові стати на облік та подарувати радість сімейного виховання дитині, позбавленій батьківського піклування

Родина – яке близьке та зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Коли дитина оточена любов’ю, відчуває сердечне тепло і турботу батьків та на світ дивиться радісними очима – у неї щасливе дитинство. Та є малюки, які позбавлені цього почуття і зростають без атмосфери любові, родинного затишку, взаєморозуміння. І кожна така дитина чекає, того дня коли  добрі, лагідні люди заберуть її у свою сім’ю…

Візьміть дитину у родину – це не просто гарне гасло, це крик душі кожної дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки, вона самотня, зневірена, пригнічена… Кожен з вас може стати надією для таких дітей, кожен може врятувати їх від самотності, подарувати віру і радість життя.

Усиновлення – це прийняття дитини у свою сім’ю на правах дочки чи сина. Дана процедура врегульована Сімейним кодексом України та Постановою Кабінету Міністрів України № 905 від 8 жовтня 2008 року “Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей”.

Громадяни України, які бажають усиновити дитину, звертаються з письмовою заявою до служби у справах дітей за місцем свого проживання.

До заяви додаються такі документи:

1) копія паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;

2) довідка про заробітну плату за останні шість місяців або копія декларації про доходи за попередній календарний рік, засвідчена органами ДФС;

3) копія свідоцтва про шлюб, укладений в органах реєстрації актів цивільного стану, якщо заявники перебувають у шлюбі;

4) висновок про стан здоров’я кожного заявника;

5) засвідчена нотаріально письмова згода другого з подружжя на усиновлення дитини (у разі усиновлення дитини одним з подружжя), якщо інше не передбачено законодавством;

6) довідка про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, видана органами внутрішніх справ за місцем проживання заявника;

7) копія документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням.

Служба у справах дітей протягом 10 робочих днів після отримання від громадян України заяви про бажання усиновити дитину складає акт про обстеження їх житлово-побутових умов, розглядає питання про можливість заявників бути усиновлювачами і готує відповідний висновок. У разі прийняття позитивного рішення ставить заявників на облік як кандидатів в усиновлювачі. Заявникам  видається висновок разом з прошнурованими, пронумерованими, скріпленими печаткою, завіреними підписом керівника служби у справах дітей документами.

Сьогодні на обліку служби у справах дітей Краснопільської районної державної адміністрації перебуває 92 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 4 дитини залишилися без піклування батьків в 2018 році.

89,0% дітей вказаної категорії охоплені сімейними формами виховання.

11 дітей з обліку виховуються в державних закладах та можуть бути влаштовані в сім’ї громадян.   

Діти — це наше майбутнє, і не важливо чи то ваша рідна дитина, чи просто маленька особистість, яка хоче відчути вашу підтримку та часточку любові. Ми повинні пам’ятати, що для щастя цих дітей потрібно так мало: добре слово, привітна посмішка і надія на краще майбутнє.

За консультаціями та порадами з питань усиновлення ви можете звернутися до служби у справах дітей Краснопільської районної державної адміністрації за адресою: смт Краснопілля, вул. Мезенівська, 2. Допоможіть знедоленим дітям, аби вони розквітали, жили, раділи та наповнювали щастям наш світ. Хай сьогодні, такі очікувані і бажані слова       «Я твоя мама» почують покинуті і знедолені діти.

Велика вдячність всім небайдужим до дитячої долі.

Візьміть дитину у родину! І нехай разом з цим прекрасним моментом у вашому домі назавжди поселиться щастя та родинне благополуччя!

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: