У CЛAВГOPOДI ДИВOМ OНOВЛЮЮТЬCЯ IКOНИ

29314455

У Славгороді в будинку колишньої вчительки Зіни Максимівни Сіроклин дивом оновлюються ікони. Обрамлення Зображення Ісуса Христа та Матері Божої із старих і тьмяних за рік перетворилися як у нові і випромінюють світло. 

98841463.jpg
– З цими іконами, коли мені було 19 років, а чоловіку – 22, ми йшли до шлюбу, – згадує Зіна Максимівна. – Оскільки часи тоді були атеїстичні, то свекруха, щоб уникнути проблем із владою, винесла ікони на горище. Скільки вони там пролежали, не згадаю, та коли на цьому місці чоловік збудував вже свою хату, дістав їх і повісив на цьому місці, де вони знаходяться й сьогодні. Тоді він мені розповідав, що подібне, дивовижне оновлення відбувалося з ними років сорок тому. Але нас виховували атеїстами, тож ніхто не надав цьому значення.

Та з часом у родині Сіроклинів повернулися до Бога, син Зінаїди Максимівни Юрій, бізнесмен і меценат, хоч і мешкає сьогодні далеко від рідного села, в знак світлої пам’яті про батька неодноразово допомагав місцевій церкві. Жінка згадує, що перші плями світла почали пробиватися на темних від часу іконах у серпні минулого року, а далі все більше, і більше і вже виблискували відновленим сяйвом.

21819407.jpg

Тоді вирішила запросити Благочинного Краснопільського Благочиння УПЦ КП отця Івана Малюка, аби той відслужив молебень біля цих ікон.

50170312.jpg

– Я не знаю, чи диво це, чи ні, але в такий час, коли йде війна в Україні, коли чимало людей розчаровуються і звертаються до Бога тільки при потребі, можливо Господь, аби зміцнити віру, посилає ось такі знаки, – крізь сльози говорить Зіна Максимівна, яка неодноразово допомогала коштами і продуктами харчування воїнам АТО з Краснопільщини. – Я вірю, що український народ переможе і щодня молюся, аби всі діти, які там воюють, вернулися живими і здоровими, – говорить жінка..

02624316.jpg

Що це добрий знак, який зміцнює віру та дух українського народу в такий складний військовий час, погоджується і отець Іван, разом з тим утримується від будь-яких коментарів цієї неординарної події, натомість закликає усіх до молитв.

– Сьогодні подібні дива, коли ікони оновлюються, мироточать, відбуваються по всій Україні. Досвід Церкви вчить тому, що коли відбуваються такі надзвичайні явища, потрібно не коментувати їх, не вдаватися до якихось пророцтв, а посилено молитися, – говорить священик. – Сьогодні ми піднесли спільну молитву як перед цими, так і іншими прекрасними іконами і щиро вдячні господині за запрошення. Віримо, що це на добро, на мир в Україні, за це й молимось щодня. Щодо до пророцтв, то якщо на це буде воля Божа – нам неодмінно відкриється сакральний сенс цього дива.

http://krasnews.at.ua/news/u_slavgorodi_divom_onovljujutsja_ikoni/2015-10-27-5599

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: