У Сумах на хабарі спіймали співробітника Фонду держмайна

На Сумщині затримано співробітника регіонального відділення Фонду державного майна України, який за 500 доларів США обіцяв підприємцю не створювати перешкоди у використанні приміщення.
Прокуратурою Сумської області спільно з співробітниками Управління захисту економіки в Сумській області та Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області в рамках кримінального провадження задокументовано протиправну діяльність співробітника регіонального відділення Фонду державного майна України по Сумській області.

Встановлено, що приватний підприємець тривалий час орендував нежитлове приміщення в м Ромни, що перебуває у державній власності. Надалі за результатами конкурсу воно було їм приватизовано на підставі відповідного договору купівлі-продажу. В даний час триває розгляд цивільної справи за позовом регіонального відділення Фонду державного майна України по Сумській області про розірвання зазначеного договору.

Головний спеціаліст регіонального відділення, в повноваження якого належать питання стану використання державного майна, звернувся до приватного підприємця з вимогою надати йому неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США, на що натомість він пообіцяв не створювати перешкоди в користуванні підприємцем приміщення на час судового розгляду цивільної справи, а також не оскаржувати в судах вищих інстанцій рішення місцевого суду в разі відмови в задоволенні позовних вимог відділення.

У середу, 1 серпня 2018 року, на парковці одного з ТРЦ м. Суми чиновник отримав від підприємця обумовлену суму грошей, після чого був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Зараз тривають слідчі дії, готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Довідка: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: