В Іллінському храмі розпочали роботи по встановленню пам’ятника засновнику храму

У суботу, 19 травня, в Іллінському храмі Угроїд розпочались роботи по підготовці місця під встановлення пам’ятника засновнику храму Миколі Антонову.

Рішення про це було прийняте громадою на загально-парафіяльних зборах за підсумками 2017 року. Тоді вирішили оголосити парафіяльну Акцію по збору цільових коштів, виготовити пам’ятний знак і встановити його на території храму, на місці невідомого поховання.

«На жаль, ми не знаємо, хто був похований у цій могилі. Є різні думки, але фактами вони не підтверджені. Одні стверджують, що це один з працівників, що трудились на будівництві храму, інші – що це сам засновник Микола Антонов. Та, весь час ми слідкували, щоб могила була доглянута. Господь поклав на серце встановити пам’ятник Антонову саме у цьому місці, з Господньою допомогою й намагаємось втілювати це в життя», – говорить настоятель Іллінського храму протоієрей Сергій Зеленський.

Перед початком робіт, в зібранні церковного причту та небайдужих парафіян, які прийшли потрудитись во Славу Божу, отець Сергій відслужив літію над похованням. Після чого могилу демонтували та заклали фундамент під новий пам’ятник.

Весь час добру справу Господь щедро благословляв дощем.

Встановлення самого пам’ятника передбачається розпочати з 15 червня.

Сподіваємось, що з Господньою милістю розпочату справу вдасться довести до завершення.

Більше фото: http://ugroedskaya-obs.moy.su/news/2018-05-21-401

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: