Iнтepнeт-шaxpaйcтвo – як нe пoтpaпити y пacткy aфepиcтiв

 
Працівники поліції попереджають: намагаючись придбати через Всесвітню мережу потрібну річ, громадяни ризикують натрапити на продавців неіснуючого товару. В таких випадках покупець завжди лишається і без грошей, і без покупки.

Правоохоронці пропонують кілька порад, як уникнути подібної ситуації:
– Користуйтеся виключно перевіреними веб-сайтами. Солідні інтернет-магазини та інтернет-аукціони мають свою службу безпеки, і страхують кожну угоду, аби виключити випадки шахрайства. Це дещо збільшує суму покупки, проте клієнт має можливість відшкодувати завдані недобросовісним партнером збитки.

– Найперша ознака «липового» оголошення – занадто низька ціна на запропонований товар. Це значить, що продавець взагалі його немає, а виставлене оголошення – просто пастка для першої-ліпшої людини, що погодиться на стовідсотковий аванс.

– Тож, якщо в розмові продавець наполягає на повній передоплаті – це також привід насторожитися. Вас явно хочуть ошукати. Адже немає жодної гарантії в тому, що вже оплачений товар знайде свого адресата. У кращому разі вас будуть «годувати» обіцянками надіслати покупку найближчими днями, у гіршому – ваш абонент буде «поза зоною досяжності».

– Користуйтеся послугою «накладний платіж». Це дозволить отримати товар, оглянути і оцінити його технічний стан, і лише потім або оплатити покупку, або ж повернути її продавцю. Таким чином ви збережете ваші статки і не порушите інтересів свого партнера.
Інспектор Краснопільського відділення поліції
Т. Пахомова

http://krasnews.at.ua/news/internet_shakhrajstvo_jak_ne_potrapiti_u_pastku_aferistiv/2017-10-24-8610

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: