Краснопільська районна бібліотека для дітей провела годину-реквієм

recviem

У XX сторіччі український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії – Голодомор. Україна, яка завжди годувала хлібом весь світ, зазнала масового голоду. Країна втратила тоді мільйони своїх людей, голодомор приніс багато горя. Багато років минуло відтоді. Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти неможливо, вона завжди буде невгамовним болем нагадувати про час, коли над Україною панував диявол.

Напередодні Дня пам’яті жертв голодомору Краснопільська районна бібліотека для дітей провела годину-реквієм «Вогонь скорботи палає в серці» для учнів 3(7) кл. Краснопільської гімназії (вчитель Корх С.Ю.).

Діти дізналися про найчорніші роки у літописі багатостраждальної української землі. На заході звучав аудіозапис поеми Ніни Виноградської «Голодомор» про страшні події геноциду українського народу зі слів і свідчень матері авторки, яка пережила голодомори.

В читальному залі бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Голодомор: невиплакані сльози України», як ілюстративний матеріал до книжкової виставки включено архівні документи того періоду.

Джерело: http://krn.sm.gov.ua/index.php/uk/8-novini/3801-vogon-skorboti-palae-v-sertsi

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: