В Краснопіллі відзначили День усиновлення – свято добра та дитячої мрії

День усиновлення – свято, яке щороку відзначають 30 вересня та співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, не випадково.

Прийняття дитини у родину – це серйозне рішення і надзвичайна відповідальність. Щороку тисячі українських родин дарують сімейний затишок дітям, які залишилися без підтримки найрідніших людей.

Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий. Одні – беруть дітей на виховання, інші – допомагають малечі знайти батьків, а хтось надає відповідну фахову консультацію.

І цього року напередодні свята, 27 вересня, вже традиційно відбувся районний захід з нагоди Дня усиновлення, який проходив у приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості. На свято зібралося чимало гостей. Серед них і прийомні батьки, і всиновлені діти, і працівники служб, що опікуються питаннями усиносвлення. У святкуванні взяли участь заступник голови Краснопільської районної ради Іван Гавенко, керівник апарату районної державної адміністрації Олена Завгородня та секретар Краснопільської селищної ради Ірина Юхта.

З нагоди свята спільними грамотами районної ради, районної державної адміністрації, селищної ради за вагомий особистий внесок у забезпечення права дітей на виховання в сім’ї, розвиток та підтримку національного усиновлення нагороджено прийомних батьків Горбач Т.В. та Горбач І.М., Кучеряву М.В. та Кучерявого Г.А., Жук О.О. та Жук І.М., Вакуленко С.О. та Вакуленко Т.М., Дужнікову В.О. та Дужнікова О.В., Галастян Н.І., Корх Н.А., Гавінського С.В. та Гавінську О.С. Також відзначино батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу Бондарєву С.В., Бондарєва О.К. та Завражну Т.А., Завражного Ю.В.

Іван Гавенко висловив щиру подяку усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу та всім небайдужим людям, а також привітав дітей, які знайшли щастя у нових люблячих родинах: «Прийміть найщиріші вітання з Днем усиновлення, святом Віри, Надії та Любові. Батьківство – це велике щастя і разом з тим велика жертовність. Люди, які всиновлюють дитину – найвідважніші та найщиріші у світі. Їх доброта не знає меж, а серця завжди відкриті для тепла і наді. Тож дуже дякую всім, хто щодня ділиться своїм щастям із дітками, які його потребують».

Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. Тому цей день став святом здійснення мрій, другим днем народження багатьох дітей та сімей. Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримка сімей у яких вони виховуються.

Всім дорослим: і членам громади, суспільства, і державним службовцями, і лікарям та педагогам, і представникам масової інформації, слід бути більш виваженими, професійними та гуманними у ставленні до людей, які приймають дітей у свої сім’ї – усиновлюють, беруть під опіку, в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, в їх пошуку, підтримці. Треба навчитися щиро любити і поважати дитину, поважати дитину, шанувати її самобутність. І тоді найкращою подякою дорослим буде самоповага дитини до самої себе, її самодостатність.

Інформація Кранопільської районної ради

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: