Бaжaли y нoвoмy poцi дoбpa, пpoцвiтaння, дocтaткy, тpyдoвoї нacнaги i твopчиx дocягнeнь.

88063248

Характерною ознакою новорічних святкувань в Україні було щедрування на передодні нового року (13 січня). Цю ніч наші пращури вважали особливою, чарівною, коли могли відбуватися різні чудеса і казкові перетворення. Люди вірили, що опівночі “відкривається” небо і тоді у самого Бога можна просити здійснення найзаповітніших мрій.

Щедрування – старовинний звичай церемоніальних обходів хат з побажаннями для господарів щастя, добра, процвітання, достатку, вважалося, що без щирих побажань щедрувальників наступний рік не зможе бути вдалим. Кожна українська родина вважала за честь почути щедрівку в своїй оселі. Так, вихованці разом з вихователями Угроїдського дитячого садка з обрядовим дійством та щедрівками завітали до Угроїдської загально- освітньої школи, відділення Укрпошти, магазину “Затишок” ПП Босик та Угроїдської селищної ради. Діти, переодягненні в казкових персонажів, козу, циганку, діда, бабу, лисичку … захоплююче грали постанову щедрого вечора, виконували щедрівки з побажаннями всім присутнім добра, здоров’я, процвітання, достатку. Гомінкий гурт дітей щедрувальників й рядження створили неповторну атмосферу свята, щедрувальники отримали солодке заохочення.

За приємні враження від дійства дякуємо вихователям і вихованцям Угроїдського ДНЗ. Бажаємо Вам у новому році добра, процвітання, достатку, трудової наснаги і творчих досягнень.
Інф. Угроїдської селищної ради.

 

http://krasnews.at.ua/news/bazhali_m_u_novomu_roci_dobra_procvitannja_dostatku_trudovoji_nasnagi_i_tvorchikh_dosjagnen/2017-01-22-7297
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: