Iнфopмaцiя пpo пopядoк coцiaльнoї тa пpoфeciйнoї aдaптaцiї yчacникiв aнтитepopиcтичнoї oпepaцiї

Оплата послуг із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції здійснюється відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 179.

Професійна адаптація учасників антитерористичної операції за робітничими професіями здійснюється шляхом професійної орієнтації, первинної професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з урахуванням їх навичок, умінь та побажань.

Професійна адаптація учасників антитерористичної операції із числа інвалідів війни організовується згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії, визначеними в індивідуальній програмі реабілітації.

Учасник антитерористичної операції для отримання послуг з професійної адаптації (навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації) письмово звертається до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою .

До заяви додаються:

копія індивідуальної програми реабілітації (для інвалідів війни);

копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни, або учасника війни, що засвідчується підписом учасника антитерористичної операції;

копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період її проведення, що засвідчується підписом учасника антитерористичної операції.

Під час подання копії посвідчення учасники антитерористичної операції пред’являють оригінал .

Більш детальну інформацію з вказаного питання можна отримати, звернувшись до управління соціального захисту населення Краснопільської районної державної адміністрації за адресою: смт Краснопілля, пров.Шкільний, 2, каб. № 6.
Є.Білоконь
Начальник відділу праці

http://krasnews.at.ua/news/informacija_pro_porjadok_socialnoji_ta_profesijnoji_adaptaciji_uchasnikiv_antiteroristichnoji_operaciji/2017-10-20-8586

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: