Конституція України – свято свободи і надія на велике майбутнє

Україна дуже молода держава, а її Конституція ще на п’ять років молодше. Так, лише 21 рік тому, 28 червня 1996 року вона була прийнята як основний закон нашої сучасної молодої держави.
Звичайно, цьому документу не 200 років, як Конституції США, але ж це не так і важливо. Можна звичайно посилатися на Магдебурзьке право в українських землях або згадувати про Пилипа Орлика, проте минуле, яким би великим воно не було, залишається в минулому, а нам жити і будувати Україну сьогодні.
Якщо держава створюється для того, щоб зробити своїх громадян щасливими і захищеними, такі ж принципи повинні бути закладені в її Конституції, причому в такому вигляді, який був би зрозумілий і близький кожному його громадянину.
Нашим законодавцям, в далекому 1996 році, вдалося це зробити і існування Конституції України сприймається українцями не як порожня формальність, або бюрократичний документ, а як дійсний Основний Закон нашого історичної часу.
Правильність формулювань була перевірена та підтверджена не тільки часом, але і сотнями і тисячами життів наших громадян, які віддали їх в кривавому Донбаському конфлікті з нашим недобрим сусідом.
Тим більше, справжніми патріотами нашої молодої і волелюбної країни, навіть в сухих і точних рядках основного Закону бачиться справжня поезія волі, свободи і незламної віри в те, що Україна буде по-справжньому великою і благословенною землею для всіх її громадян.
__________________________________________________________________________
Ми познайомились з тобою ще дрібними,
Мені вже рік, а ти ще молода,
Я – громадянка вільної країни,
Ти – полонянка вічного Дніпра.
Ти – незаміжня суверенна і спроможна,
Права й обов’язки для кожного одні.
твій прапор, герб і гімн як іскра Божа,
Ведуть і манять світлом на землі.
Тобі клянуться в вірності «корони».
Схиляють голови свої й чужі.
твої кордони прагнуть оборони,
Бо не завжди в садах «свої хрущі».
Я – громадянка вільної країни,
у мене Конституція одна,
У ній записано, що у народу сила,
І Україна – унітарна й правова.

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: