Краснопільський районний сектор управління ДСНС України в Сумській області інформує

s88136159

Встановлення новорічної ялинки пов’язано з необхідністю суворого дотримання правил пожежної безпеки. І це, зрозуміло. Найменша необережність, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електрогірлянд або застосування джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання бенгальських вогнів у приміщеннях, де встановлена ялинка, можуть призвести до пожежі. До цього слід додати, що найчастіше прикрашають ялинки легкозаймистими іграшками, зробленими з паперу, вати тощо, а це значно ускладнює пожежонебезпечну ситуацію.

Слід пам’ятати, що під час організації та проведення новорічних заходів, якщо в святі беруть участь понад 50 осіб, дозволяється використовувати приміщення, забезпечені не менш, ніж двома евакуаційними виходами, які ведуть безпосередньо на зовні, не мають на вікнах глухих грат і розташовані не вище другого поверху в будівлях із легкозаймистими перекриттями.

Дуже важливо заздалегідь ужити заходів щодо приведення приміщень, де планується проведення свята новорічної ялинки, у належний протипожежний стан.

Особливу увагу слід приділяти електрообладнанню, а також приладам, опалення експлуатація яких повинна здійснюватися тільки за умов суворого дотримання встановлених правил пожежної безпеки. Бували випадки, коли під час проведення свят від застосування свічок, бенгальських вогнів, феєрверків виникало загоряння, вогонь миттєво розповсюджувався по ялинці, підпалював легкозаймисті речовини.

Забороняється встановлювати ялинку в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації людей на випадок надзвичайної ситуації. Щоб уникнути пожежі, забороняється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею і ватою, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки.

Служба державного пожежного нагляду Краснопільського району звертає увагу на дотримання вимог пожежної безпеки під час святкування новорічних свят.
Краснопільський районний сектор
управління ДСНС України в Сумській області.

http://krasnews.at.ua/news/shhob_novorichni_svjata_projshli_bezpechno/2016-12-25-7185
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: