МOЄ CEЛO ЄДИНE!

18187371

«З року в рік життя кладе мости,
Без коріння саду не цвісти,
Без стремління човен не пливе
Без коріння сохне все живе…»

31249803.jpg

Такі слова про рідне село співає золотий соловейко української пісні Ніна Матвієнко. Так співаємо і ми, покровчани, про рідний куточок нашого життя-наше прекрасне, патріотично налаштоване село з красивою назвою Покровка. Ми віншуємо цю найріднішу землю, землю нашої слави і звитяги, нашої гідності і поваги. Так сталося (мабуть цінне тільки історично, а й природньо), що День села збігся зі святом козацьким і загальноукраїнським – святом Покрови Пресвятої Богородиці, (но честь якої і назвали наше село), та Днем Захисника Вітчизни. В одному дні разом поєдналося найдуховніше і найщемливіше свято наших сердець, дум, прагнень та надій.

В цей день односельці та гості села на урочистому зібранні віншували найкращі досягнення у різних галузях виробництва та суспільному житті. На свято були запрошені гості з району – перший заступник голови району держадміністрації Хрупа Сергій Вікторович, який тепло і шанобливо привітав покровчан зі святом; керівник хореографічного дитячого «Елегія» Зорькіна Інна Олександрівна, яка з великим оптимізмом та радістю поділилася успішними планами на майбутнє свого дитячого-танцювального колективу і разом з тим подякувала своїх вихованців та їх батьків за небайдужість натхненну працю в досягненні творчість здобутків дітей.

08057655.jpg

Зворушливе слово голови села Циганенка Сергія Івановича не залишило байдужим нікого в святковій залі. Він говорить про величне свято Покрови, про День Захисника Вітчизни, про актуальну тему війни, (адже сам є воїном – афганцем, і на своєму досвіді знає, що таке війна), про справжніх патріотів – односельців Олексенка О.В., Грубого А.М., Булаха Р.М., Пугача М.С., Бідоленка В.І., та ін., які захищали зі зброєю в руках кордони нашої Батьківщини, про батьків цих воїнів, які правильно виховали своїх синів, про здобутки та досягнення у різних сферах сільського життя.

30352414.jpg

Було нагороджено грамотами за працю на благо села Тарана В.Д., Тарана Ю.Д., Зорькіну І.О., колектив магазину «Каприз», Вишко І.І., також відзначили хореографічний колектив «Елегія», колектив Покровської ЗОШ І-ІІ ст., та ДНЗ, Котенко Г.В., Панченко А.І., Матюх Т.В., Рудкіну Н.М., Максименко Н.В., футбольну команду «Покровка» (срібними медалями та грошовою премію).

19889206.jpg

У фойє будинку культури радувала око виставка ужиткового мистецтва. Тут були представлені творчі роботи вправних сільських майстрів з вишиванки (Панченко А.І., Панченко Марини, Волощенко О.С., Васильева Н.П., Чуприна І.О., Радченко Л.В.), своїми виробами з лози та сірників здивував нас Кучменко Володимир. Вироби з бісеру гуртківців «Намистинки», роботи неперевершуваного художника – земляка Багна А.М., які своїми магнетизмом заворожували погляди односельців та гостей села.

А якими натхненними були номери учасників концертної програми! Тут і запальні танці гуртківців, і щирі українські мелодії пісень, і щемливі поезії про сьогодення та війну на сході. Глядачі щиро аплодували солістам Соляник Крістіні, Максименко Дар’ї, Мороз Надії, співучій сім’ї Олексенко, Вишко Ірині та Кобзар Ангеліні.

А на дворі чекав смачнючій куліш та гарячий квітковий чай, які приготували Матюх Т.В., Русінова О.В., Василенко О.А. У душу огортало якесь умиротворення, спокій та надія що все у нашому житті буде добре!
В. Радченко,
с.Покровка

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

http://krasnews.at.ua/news/moe_selo_edine/2016-11-12-7017

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: