На базі Самотоївської ЗОШ І – ІІІ ступенів відбувся семінар – практикум

12  жовтня 2018 року на базі Самотоївської ЗОШ І – ІІІ ступенів  відбувся семінар – практикум на тему «Взаємодія адміністрації, вчителів-предметників, асистента вчителя та спеціалістів психологічної служби в створенні освітнього інклюзивного середовища в закладі освіти».

В ході семінару було презентовано заклад освіти, обговорено шляхи впровадження інклюзивної освіти в Самотоївській ЗОШ І – ІІІ ступенів. Петрова Л.В., директор  «Інклюзивно-ресурсного центру», інформувала про  установу, зазначивши: «Створення ІРЦ – це важливий крок у створенні сучасної європейської системи надання корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами».

В практичній частині учасники семінару переглянули урок в інклюзивному класі (вчитель Кравчено Т.І, асистент вчителя Сіробаба О.О.), тренінгове заняття «Добротою себе перевір» (класний керівник Осадча Н.В., соціальний педагог Шевченко О.О.) та стали учасниками фрагменту тренінгу «Розвиток толерантного ставлення до людей з особливими освітніми потребами» (Бесараб В.В.).

Під час «Круглого столу»  були розглянуті важливі питання організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти та особливості командного психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

Інформація  відділу освіти Краснопільської селищної ради.
Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: