Нe випaлюйтe cyxy pocлиннicть

85964847

З настанням весни пробуджується життя навкруги нас. Розпускаються дерева і кущі. Активним життям починає жити польова, водно-болотна та лісова фауна. Закладають гнізда, щоб вивести потомство, птахи та інші лісові мешканці. Крім хижаків, у цю відповідальну пору найбільш небезпечними для звірів є пожежі, котрі виникають через необережне поводження людей з вогнем, та пристрасть окремих з них до випалювання сухої трави на луках, балках, на узліссях. На жаль, незважаючи на роботу по попередженню таких негативних випадків, притягнення до відповідальності паліїв, все ж не вдається викорінити таке явище, внаслідок чого виникають пожежі у лісових і мисливських угіддях, знищується вогнем ліс, луки, береги, їх безцінна флора і фауна.

У нинішньому році працівники лісової охорони, лісники регулярно проводитимуть рейди з метою виявлення подібних порушень.

Звертаємося до населення району і нагадуємо, що за випалювання сухої рослинності у лісових угіддях та поблизу них передбачена адміністративна відповідальність, тому не радимо випробовувати долю. Звертаємо також увагу на те, що у цей період доступ у лісові угіддя обмежений, забороняється заїжджати у ліс автомобільним транспортом, розкладати багаття, користуватися відкритим вогнем. Пам’ятайте, що ліс росте роками, у його вирощування вкладаються значні кошти і праця людей, тому не можна допускати, щоб загинув від руки палія він разом зі своїми мешканцями.

За знищення лісових культур, природного підросту підприємствами, організаціями та громадянами внаслідок підпалу або недбалого поводження з вогнем законодавством передбачені суворі штрафні санкції. Так, за заподіяння шкоди вогнем лісовим культурам, природному підросту, що призвело до їх знищення, на винних накладаються штрафи: за гектар лісових культур віком 5 і менше років – 17918 гривень, віком 6-10 років -23188 гривень. У разі пошкодження лісу внаслідок підпалу або недбальства у поводженні з вогнем за гектар лісу віком 5 і менше років -8959 гривень, 6-10 років – 11594 гривень.

Бережіть ліс! Бережіть природу!

Прес-служба державного підприємства “Краснопільське лісове господарство”.

http://krasnews.at.ua/news/ne_vipaljujte_sukhu_roslinnist/2017-03-25-7557
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: