Пiдвищeння мiнiмaльнoї зapoбiтнoї плaти з 01.01.2017 poкy.

08735567

Законом України від 21 грудня 2016 року № 1801-VIII «Про Державний бюджет України на 2017 рік» з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата значно зросла і становить 3200 грн. Таке різке підвищення мінімальної заробітної плати викликало серйозні побоювання у власників підприємств, установ, організацій щодо можливості витримати податкове навантаження на заробітну плату працівників. Особливо це стосується підприємств з сезонними режимами роботи та підприємств, отримання прибутку в яких є нерегулярним та багато в чому залежить від зовнішніх факторів.

Водночас розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати. Це передбачено новою статтею 3-1, якою доповнено Закон України «Про оплату праці». Якщо ж нарахована зарплата за виконану місячну норму праці є нижчою за розмір мінімальної зарплати, тоді роботодавець має провести доплату до рівня мінімальної зарплати, яку слід виплачувати щомісяця одночасно з виплатою зарплати.

Зростання мінімальної заробітної плати та дотримання законодавства у сфері зайнятості повинно сприяти збільшенню кількості платників єдиного соціального внеску та надходжень до Пенсійного фонду. Відповідно збільшаться і надходження до місцевих бюджетів у вигляді податку з доходів фізичних осіб. Це дасть додаткові можливості для громад спрямовувати кошти на соціальний розвиток відповідних територій.

Для громадянина, який легально працює, вигода в тому, що йому буде враховано страховий стаж та гарантовано інші гарантії, передбачені чинним законодавством, у тому числі у випадку тимчасової непрацездатності.
Ю. Савченко,
головний спеціаліст з платежів до
пенсійної системи Великописарівського
об’єднаного управління Пенсійного фонду
України Сумської області

 

http://krasnews.at.ua/news/pidvishhennja_minimalnoji_zarobitnoji_plati_z_01_01_2017_roku/2017-03-15-7515
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: