"ВИШИВAНA МOЯ УКPAЇНA": ВIД ПOЛOТНA – ДO ВИТВOPУ НAPOДНOЇ ТВOPЧOCТI

46287819

Усе починалося з простого білого полотна, з нанесеним на нього контуром карти, яке Голова Казначейства Тетяна Слюз у рамках своєї серпневої робочої поїздки на схід країни власноруч привезла казначеям Донеччини та Луганщини. Тоді протягом тижня Т.Слюз відвідала всі без винятку казначейства, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі, зустрілася з колективами 42-х казначейств, які долучилися до вишивання карти. 50262807.jpg

Відтоді карта «Вишивана моя Україна» побувала в кожній з областей країни. Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала все яскравішою, «оживала», адже набиралася тепла рук, які створювали її. Результатом всеукраїнської казначейської акції «Вишивана моя Україна» став справжній витвір народної творчості.
Тепер же вишита казначейськими умільцями карта повністю знову подорожує Україною, переходячи від області до області, де кожен залишає свою часточку любові та прагнення миру в країні.

19928317.jpg

Днями побачити результат творчості своїх коллег отримали нагоду і краснопільські казначеї. У такому невеличкому селищі, як Краснопілля, новини поширюються зі швидкістю світла, тож не оминули нагоди побачити на власні очі витвір мистецтва, про яке вже говорить вся Україна і учні Краснопільської гімназії. Заступник начальника Головного управління ДКСУ м. Суми Наталія Снитнікова розповіла дітлахам, та й дорослим, про історію створення вишиваної карти, про техніку вишивання, притаманну кожному окремому регіону України.

59556287.jpg

Потім всі фотографувалися та більш уважно вивчали красу вишиваної карти. Коллектив районного управління ДКСУ, у свою чергу, залишив побажання всім казначеям України у книзі «Літопис «Вишивана моя Україна».
Інформація Краснопільської районної газети «Перемога».

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo
http://krasnews.at.ua/news/vishivana_moja_ukrajina_vid_polotna_do_vitvoru_narodnoji_tvorchosti/2016-11-16-7030

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: