Шeвчeнкo i cьoгoдeння

18637081

 

50194445.jpg

У духовній історії України Тарас Шевченко посів і досі посідає виняткове місце. Значення його творчої спадщини для української культури важко переоцінити. Великий Шевченко тим, що він поет української нації, але ще більше тим, що він поет народний. Захід «Слово Шевченкове – живе і вічне», присвячений 203-ій річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, провели 9 березня в читальній залі ДПТНЗ «Краснопільське ПТУ» бібліотекар училища Олексенко С.М. та бібліотекар Краснопільської районної бібліотеки Федоренко О.В.

Згадували Тараса Григоровича як талановитого художника, прозаїка, у стінах училища лунали рядки з поезій Т.Шевченка, демонструвалося відео « Кобзаре рідний, з нами завжди ти!»

Перед присутніми неначе промайнуло все життя Кобзаря. Знову оживали з уст учасників заходу, її ведучих, сторінки із минулого великого поета, народного співця, від дитинства до поховання на Чернечій горі. До заходу працівники бібліотеки організували книжкову виставку «Слово Шевченкове – живе і вічне».

78387208.jpg

Учні училища, знайомилися із літературою, представленою на виставці, відібрали твори Т. Г. Шевченка, які найбільше їм сподобалися. Під час заходу бібліотекарі провели флешмоб де ожило Кобзареве слово. Учні із задоволенням декламували вірші та уривки з книги «Кобзар», «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя», «Зацвіла в долині червона калина», «Ой діброво – темний гаю!», «Тече вода з-під явора».

В день народження Т. Г. Шевченка Ольга Вікторівна Федоренко, бібліотекар Краснопільської районної бібліотеки, також відвідала працівників Краснопільського відділення ПАТ «НАСК» ОРАНТА, де провела літературну годину «Наш безсмертний Кобзар». Участь у заході взяли працівники: Кошлач Світлана Григорівна – начальник відділення, Лященко Наталія Василівна – провідний спеціаліст, Маслюк Людмила Федорівна – страховий агент. Також була присутня начальник Краснопільського відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Вангородська Галина Вікторівна. Бібліотекар повела присутніх стежками босоногого дитинства Т. Г. Шевченка, гортала відомі і невідомі сторінки його життя. Всі присутні на заході переглянули оформлену до дня народження великого поета книжкову виставку «Слово Шевченкове – живе і вічне».

І вкотре кожен задумувався, що пророцтва Тараса Шевченка здійснюються, усі рядки, що написані великим патріотом багато років тому, як ніколи актуальні сьогодні, вони підтримують дух і солідарність всіх українців, допомагають зберегти Україну єдиною.

Поезія Тараса Григоровича Шевченка є унікальною пам’яткою української національної культури. Поет був пророком, слова якого, навіки залишаться в народній пам’яті:
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
І голос твій нам душу окриля.
Встає в новій красі, забувши лихоліття,
Твоя, Тарасе, звільнена земля.

 

http://krasnews.at.ua/news/shevchenko_i_sogodennja/2017-03-13-7507
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: