Тpoяндaми тa мaкaми пpикpaшeнe життя

51450361

12065139.jpg

Чарівна молода жінка за кермом масивного авто почувається так впевнено, що важко її уявити за швейною машинкою. Про це хобі краснопільчанки Олени Вакуленко мені стало відомо від односельців. Чарівні метелики в патріотичному стилі на дитячому візочку маленької Соломійки. “Робота рук Олени Вакуленко” – повідомила мама немовляти. “Це Оленка моє пальто зробила ексклюзивним” – похизувалась миловидна Людмила у розкішному червоному “шедеврі”, вишитому чорними стрічками. Олена – багатодітна, працююча молода мама, час для зустрічі знайшла. Запросила в гості.

Теплий день на квітучому подвір’ї привітної та дружньої родини Вакуленків. З чого все почалося?

“У тринадцять років, без відома мами, я її святковий костюм перешила на себе. Звичайно “на горіхи” отримала, але згодом вона оцінила мою роботу, так як у ті часи одяг для підлітків придбати було важко, а я отримала улюблений костюм, який залюбки носила. Після закінчення школи шлях було обрано – буду швачкою і закрійником верхнього жіночого одягу”, – з посмішкою розповідає жінка.

80783478.jpg

Олена продемонструвала речі, виготовлені власноруч. Пальто, спіднички, сарафани – всі вони чудові, якісні та оригінальні. Особливо схвилювала вінчальна сукня. Вишитий стрічками пасок зі скромної за кроєм моделі зробив неймовірної краси вбрання для нареченої. “Стрічками захопилась, коли мала багато вільного часу. Особливо люблю створювати троянди, маки та колосся. Вишиваю картини друзям на подарунки, сумочки, аби оновити їх вигляд, подушечки для оздоблення. Надихають, звичайно, мої донечки. Вони теж вже не абиякі майстрині. Старша Іринка вишиває бісером ікони, середня Маринка виготовляє чудові м’які іграшки, лише дворічна Сашуня ще “в творчому пошуку” – милуючись дівчатками, продовжує розповідь Олена – “Зараз шию лише вночі – часу не вистачає. На жаль, матеріальне становище родини покращую не улюбленою справою”.

44919207.jpg

Під допитливий погляд потрапила світлина з тортом казкової краси, прикрашеним трояндами: “Невже й це своїми руками?” – цікавлюсь.

05059590.jpg

“Так, звичайне бажання подарувати радість рідним на День народження. Спробувала – вийшло, тепер є ще одна можливість втілювати свої творчі фантазії” – іронізує моя співбесідниця. Недаремно говорять, що талановита людина – талановита в усьому. Свого часу Олена займалась фотографією, про що свідчать на стінах професійно зроблені родинні фото.

51450361.jpg

В цій оселі панує такий приємний затишок та спокій, що частинку його хочеться прихопити з собою. Який ще творчий ресурс має ця молода вродлива жінка, передбачити важко, але таке враження що від самого дотику її рук навіть на камені розквітнуть троянди.
І. ЗАГОРУЛЬКО
газета “Перемога”

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

http://krasnews.at.ua/news/trojandami_ta_makami_prikrashene_zhittja/2017-06-26-7978

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: