У Краснопіллі відбулась краєзнавча конференція «У світі краєзнавчих відкриттів»

З метою підведення підсумків роботи пошукових загонів за напрямами Всеукраїнських туристсько-краєзнавчих експедицій, поглиблення знань з історичних і природознавчих дисциплін, виховання в учнівської молоді патріотичних почуттів, дбайливого ставлення до духовних надбань рідного краю 24 жовтня 2018 року у Центрі дитячої та юнацької творчості Краснопільської селищної ради було проведено конференцію учнівської молоді «У світі краєзнавчих відкриттів».

У роботі конференції взяли участь кращі юні краєзнавці освітніх закладів ОТГ: Угроїдської ЗОШ І-ІІІ ст, Чернеччинського НВК, Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст., Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст. Краснопільської гімназії , В.Бобрицької ЗОШ І-ІІІ ст, Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ст. На захід був запрошений почесний гість, місцевий краєзнавець, автор книг та багатьох публікацій О.О.Десятниченко.

Під час роботи конференції працювали 2 секції: «Моя Батьківщина – Україна» та «Герої сучасності – серед нас». Діти захищали учнівські пошуково-дослідницькі роботи, розкривали маловідомі сторінки історичного минулого нашого краю, розповідали про героїв-земляків, учасників АТО.

Слід відмітити роботу «Герої сучасності серед нас» Чернеччинського НВК. Майоров Сергій розповів про полковника, у минулому начальника бронетанкової служби, учасника АТО Чоботка Володимира Івановича.

А Усик Костянтин із Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст. поділився чуттєвою розповіддю про свого батька, також учасника АТО.

Діти мали змогу перевірити свої знання з історії козацтва, граючи в козацьке лото, прослухати пісні та вірші, які представили вихованці гуртків «Асорті» ( керівник Іманова Т.О.) та драматичного «Оскар» (керівник Савченко І.М.). На згадку про конференцію усі учасники отримали у подарунок від краєзнавця Десятниченка О.О. його книгу «Паліцинськими стежками» та були нагороджені грамотами ЦДЮТ.

О.Янкова
Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: