У Краснопіллі відбулося підбиття підсумків спортивного життя Краснопільщини 2016

91465193

Днями у святковій атмосфері відбулося підбиття підсумків спортивного життя Краснопільщини 2016 року. Адже немає більшого щастя насолоди пишатися тим, що саме спортивні досягнення спортсменів району і їхня наполеглива праця поповнює скарбницю здобутків нашого краю і нашої України.

66927199.jpg

Про спортивні здобутки і традиції нагадувала гостям свята виставка “Краснопільщина спортивна”. Загально відомо і неодно-разово доведено, що Краснопільщина є взірцем спортивної слави. Імена наших спортсменів рясніють на шпальтах газет, на телебаченні. Ми пишаємося тим, що саме досягнення наших спортсменів поповнюють “скарбницю” здобутків нашої України. Усім відомі імена Леоніда Жаботинського, Олександра Ушкаленка, Світлани Байди, Тетяни Завалій, Віти та Валентини Семеренко, Михайла Фоменка.

2016 рік для нашого спортивного району не став виключенням, адже з’являються нові здобутки, нові імена. Так цьогоріч у першості ДЮСШ “Спартаківець” з пауерліфтингу, що відбувся у Сумському націо-нальному аграрному університеті золоті медалі отримали наші красно-пільчани Максим Горбач і В’ячеслав Коноваленко (класичний паурерліфтинг та жим лежачи).

22982715.jpg

Незмінними є досягнення Краснопільської дитячо-юнацької спортивної школи, яка має чотири відділення – лижні гонки, футбол, легка атлетика, шахи.

У районних та обласних турнірах і чемпіонатах з шахів активно приймають участь вихованці Краснопільської ДЮСШ, де тренерами О.І.Бесараб і С.О.Бесараб. Високі результати у цьому виді спорту показують і вже давно відомі широкому загалу вболівальників О.Придатко та В.Рибалка.

71006301.jpg

23942348.jpg

Особливою гордістю нашого краю є вихованці відділення лижних гонок Краснопільської ДЮСШ, незмінним та незамінним тренером якого є Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури України С.І.Байда.

Щороку у нас проходять турніри з волейболу, постійними активними учасниками районних змагань у цьому виді спорту є команди з сіл Великий Бобрик, Велика Рибиця, Миропілля, Самотоївка, Рясне, смт Краснопілля.

А у королеви спорту – легкої атлетики у нашому районі є справжній фанат своєї справи Ю.М.Ноженко, тренер ДЮСШ. Його вихованці є постійними призерами та переможцями районних та обласних легкоатлетичних змагань, членами збірних команд Сумської області. Також гордістю нашого району є легкоатлетичний клуб любителів бігу “Явір”, голова якого О.О.Акименко. Цей клуб відомий такими іменами, як М.М.Литвиненко, М.Г.Ткаченко, а сьогоднішні його члени є активістами спортивного руху не тільки на Краснопільщині, а й часті гості у Сумах, Харкові, Києві, Вінниці та інших містах України, де всюди піднімалися на п’єдестал пошани.

У жовтні, у спортивній залі Краснопільського РПК проходили Сільські спортивні ігри серед команд сільських і селищних рад району, у яких брали участь 9 команд. За підсумками змагань перше місце посіла команда Краснопільської селищної ради, ІІ – Запсільської сільської ради, ІІІ – Самотоївської сільської ради.

Минулого 2015-2016 навчального року наші юні спортсмени брали участь у Обласних спортивних іграх школярів, де третій рік поспіль вибороли І загальнокомандне місце. У обласних змаганнях честь району захищали учні з Краснопільської, Славгородської, Угроїдської, Великобобрицької шкіл, Краснопільської гімназії, Миропільського, Велико-рибицького, Грабовського, Ряснянського НВК.

46320704.jpg

65125874.jpg

Славиться наш район також футбольними традиціями, команда “Явір”, створена у 1982 році на базі лісгоспу, була відома за межами Сумщини. Зараз ця команда відроджується заново. У 2014 році вона стала чемпіоном області серед сільських команд, а цьогоріч виборола срібні медалі цієї першості.

06131958.jpg

Увесь спортивний загал щиро привітали голови РДА та райради Ю.Яремчук і В.Савоненко, начальник управління молоді і спорту Сумської ОДА Д.Лантушенко, голова федерації футболу Сумщини А.Прохорович, заступник директора АФ “Псьол” М.Бірченко, який вже не один рік опікується нашими лижниками. Того святкового вечора Грамотами відзначено кращих спортсменів року М.Горбача, В.Коноваленка, В.Рибалка, О.Придатко, В.Штанька, С.Байду та її вихованців: К.Свинаренко, М.Мигаль, В.Мігаль, Д.Дерев’янченко, А.Звіряка, К.Мурза, О.Міщенко, Є.Мартиненко, В.Мартиненко, Є.Пацюк, В.Дерев’янченко.

78456593.jpg

19960052.jpg

17212068.jpg

s32302308.jpg

Свої нагороди отримали команди сільських та селищних рад: Самотоївської, Запсільської, Краснопільської, які посіли призові місця у районному етапі “Сільські спортивні ігри”, а І.Хомічов, голова Краснопільської селищної ради; М.Гавенко, голова Мезенівської сільської ради; П.Влезько, голова Запсільської сільської ради відмічені за активну позицію у розвитку спорту на селі, пропагування здорового способу життя.

50672121.jpg

23542644.jpg

87914026.jpg

76845764.jpg

13921672.jpg

Не забули і про вчителів-ветеранів фізичної культури В.Турчака та В.Сумця, колишнього директора Краснопільської ДЮСШ, начальника відділу у справах молоді та спорту РДА, ветерана футбольного клубу “Явір” М.Лебеденка, ветерана спорту Т.Корнієнко, голову клубу любителів бігу “Явір” О.Акименка. Свої нагороди отримали і ветерани футбольного клубу “Явір” Г.Бабич, М.Завалій, П.Чехунов, В.Остріщенко, О.Алфьоров, А.Лисенко, І.Наливайченко, І.Пахомов, В.Савоненко, А.Прилєпа.

49345578.jpg

За підтримку футболу та спорту у районі відзначені: В.Мороз, директор ДП “Краснопільський лісгосп”; С.Малюк, директор ДП “Краснопільський агролісгосп”; В.Годуненко, начальник управління агропромислового та економічного розвитку і торгівлі РДА; В.Мигаль, директор Краснопільської ДЮСШ.

10406759.jpg

84970544.jpg

Також на сцену були запрошені гравці футбольної команди “Явір”, цьогорічні срібні призери першості Сумської області та їх тренер А.Прилєпа. Згадали і тих, кого вже немає, але які надихатимуть і будуть взірцем жаги до спортивних перемог і пропагування здорового способу життя: В.Стрикицю, В.Тарасенка, М.Литвиненка, А.Савченка, В.Черевичного, М.Ткаченка, Б.Величка.

86952873.jpg

84569963.jpg

01851600.jpg

90398778.jpg

47179201.jpg

91465193.jpg

Щиро та тепло аматори сцени Краснопільщини привітали спортсменів. Свої музичні вітання надсилали їм Б.Сокол, Л.Давиденко, О.Мажара, В.Плескач, народний вокальний ансамбль “Джерело”, запалили хорео-графічними композиціями колективи “Доміно” ЦДЮТ (керівник с.Гриценко), “Зоряночка”, Красно-пільського РПК (керівник І.Придатко), “Смайл”, Краснопільської ДМШ (керівник І.Зорькіна).

Урочистості, з нагоди віншування спортивних героїв Краснопільщини завершилися з побажаннями нових злетів і висот, нагород, щастя і мирного неба.
Інф.”Перемоги”

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

http://krasnews.at.ua/publ/zhittja_kraju/gromada/sportivna_gordist_krasnopilshhini_2016/6-1-0-698

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: