В Краснопіллі вшанували пам’ять жертв Голодоморів

golod2

В останню суботу листопада, Україна вшановує День пам’яті жертв Голодоморів. Це щорічний національний пам’ятний день в Україні. У зв’язку з цим 26 листопада в Краснопільському районі було приспущено Державні Прапори України.
О 10 годині в районному Палаці культури керівники району і селища, представники підприємств і організацій району, молодь переглянули документальний фільм “ВЕЛИКИЙ ЗЛАМ”. Зі словами скорботи та жалю до присутніх звернулися голова районної ради Віталій Савоненко, заступник голови райдержадміністрації Ірина Юхта, Краснопільський селищний голова Іван Хомічов, вони закликали пам’ятати про голодомори і шанувати пам’ять жертв тих страшних подій.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять невинно убієнних українців.
Також відбулося покладання квітів та колосків до пам’ятного знаку жертвам Голодомору.
Поминальну панахиду по загиблих від голодомору здійснив благочинний Краснопільського Благочиння УПЦ КП отець Іван Малюк.
О 16.00 годині жителі району долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання на вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу – Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні та загальноукраїнської акції “Запали свічку пам’яті”.

Джерело: http://krasrada.sumy.ua/aktualni-novini/1111-v-krasnopll-vshanuvali-pamyat-zhertv-golodomorv.html

golod3 golod1

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: