Зміни у призначенні субсидій. Що потрібно знати?

Зміни у призначенні субсидій з 1 травня 2021 рокуЗ 1 травня в Україні почали діяти нові правила нарахування житлових субсидій, які ухвалив Кабінет міністрів. Відтепер отримати грошову допомогу на оплату комунальних платежів буде важче. Детальніше про нові умови – читайте далі.

Жорсткіші умови

За новими правилами, усі, хто отримував субсидію, повинні подати нову заяву на перепризначення субсидії. Це можна зробити протягом наступних п’яти місяців, втім в уряді радять не зволікати, адже кількість субсидіянтів планують поступово зменшувати.

Відтепер грошову допомогу зможуть отримати лише ті громадяни, які не мають боргів за комунальні послуги у понад 3 місяці. Розраховувати на підтримку від держави можуть власники квартир, якщо її метраж не перевищує 130 кв.м. Під час призначення субсидії також будуть враховувати наявність автомобіля – він повинен бути в ужитку не менше, ніж 5 років. Перевірятимуть наявність депозитів у банку, дороговартісних речей, коштовних прикрас і, навіть, подорожей на відпочинок за кордон.

В уряді впевнені, що нові правила призначення субсидій дозволять відсіяти тих громадян, які мають високі прибутки і можуть оплачувати комірне в повному обсязі.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: