I. П. XOМIЧOВ: У мeнe є бaжaння зpoбити Кpacнoпiлля oxaйним, пpивaбливим ceлищeм

86018409

Шановні земляки. 

Питання спілкування влади з жителями було, є і буде актуальним. І добре що є можливість, використовуючи новітні технології, спілкуватись через інтернет, але мені приємніше спілкуватись з людиною «тет а тет», а не з віртуальним ГК, ЧП чи ще кимось.

Вже пішов третій місяць моєї роботи і я впевнено можу констатувати, що питань, які потребують негайного вирішення, дуже багато. Є питання, що потребують фінансових вкладень, а є й такі, де просто потрібно самим мешканцям самоорганізуватись. Я практично оглянув біля 70 відсотків всіх доріг нашого населеного пункту, а також села Новодмитрівка, Михайлівка та селище Михайлівське. Проблем накопичилось дуже багато, адже ж ще існує і внутрішня напруга «сусід з сусідом». Вирішення цих побутових питань відбирає багато часу та нервів.

Що стосується поставлених питань.

Проблеми, пов’язані з функціюванням сміттєзвалища в урочищі «Вовківка». Проектна документація розроблялась ще у 1993 році, у 2002-у було затверджено паспорт місця видалення відходів, але полігон так і не розпочав свою роботу, бо не всі вимоги до нього, як до полігону, були виконані. Тому для того, щоб він якось працював, брались дозволи на рік, потім знову на рік і так далі. На сьогоднішній день дозволу на відновлення діяльності сміттєзвалища ми не маємо, як і не маємо таких коштів, щоб повністю виконати припис обласної екологічної інспекції. Для того, щоб вийти з даної ситуації з максимальною вигодою для нашої громади, я відвідав обласне управління охорони природного навколишнього середовища з метою залучення коштів інших бюджетів для вирішення даного питання. Тому в проектному інституті ми замовили кошторис на реконструкцію даного об’єкта. Кошти будемо просити у міністерстві екології, а також якусь частину у обласного управління, залучатимемо також власні кошти. Тобто дане питання знаходиться, так би мовити, в розробці.

Щодо системи збору сміття, то дійсно вона розроблена і те сміття, яке накопичується біля будинків, які обслуговує наша житлова експлуатаційна контора, вивозиться згідно з графіком, а інколи і по мірі накопичення, якщо баки для сміття наповнюються раніше. Було бажання налагодити збір сміття від людей, приймались заявки, які оплачувались і машина виїжджала, збирала сміття. Але така практика у нас не прижилась, оскільки за виїзд витрачалось більше коштів, чим надходило заявок. Тому будемо працювати над питанням збільшення кількості сміттєвих баків, якщо вони будуть виготовлятись за бюджетні кошти – то це вже у наступному фінансовому році, але люди можуть за власні кошти виготовити і установити їх, а ми певний час будемо безкоштовно вивозити сміття, цим самим компенсуючи затрати на виготовлення баків. Якщо у когось будуть інші пропозиції, будь ласка, приходьте будемо їх обговорювати, я завжди відкритий для спілкування.

Щодо пункту збору вторинної сировини, то у Краснопіллі така точка діє з тильної сторони колишнього кафе «Берізка». Кожного дня з дев’ятої до дванадцятої години можна здати склотару різної конфігурації та макулатуру.

Щодо «паліїв», то до цієї категорії можна віднести дуже багато наших мешканців. Ви говорите про роз’яснювальну роботу. Я б міг погодитися, що комусь потрібно говорити про шкоду спалювання листя, особисто наголосити, як щоб це було щось нове, а так скажіть мені: хто не знає, що спалене листя провокує захворювання на рак, онкологічні хвороби, а те що перегнило і вторинно використано як добрива приносить тільки користь? Всі знають, але роблять, так як звикли. І часом вечірньої пори не те, що пройти по селищу не можна, а дихати нічим, а тут гуляють мами з дітками, відпочивають пристарілі люди. І що особливо неприємно – всі проходять, бачать, що підпалюють, але не хто скаже: «Що ти робиш», здебільшого тільки повчають, мовляв, куди той голова дивиться? Я ніколи не проходжу повз, але одного мене мало. Тому звертаюсь до всіх жителів, поодинці, хто б не був на цій посаді, якщо вся громада не підніметься, щоб навести лад у нашому домі, з цим завданням не впорається. І жодними штрафами і попередженнями тут також не вдієш, ми ж не поліцейська країна, де все побудовано на покаранні. Я вірю, що настане той час порозуміння того, що ми жителі одного дому, і потрібно робити все, щоб жити було комфортніше.

Питання щодо східців. Так, коштів на ці заходи у бюджеті не було заплановано, але як ви бачите, одні східці біля відділу освіти вже зроблені. Мені приємно, що є велике бажання у голови райдержадміністрації П.П. Кідіменка допомогти у вирішенні даного питання. Я знаю, що з його допомогою всі східці в нашому селищі будуть відремонтовані. На даний час вже сформована бригада, яка може зробити цю роботу, складено кошторис на ремонт, обговорено як краще зробити. Найближчим часом за допомогою наших благодійників, одним з яких являється кандидат у депутати Верховної ради О.М.Костенко, всі східці матимуть пристойний вигляд, будуть обладнані пандусами, де потрібно – і перилами. Завдання поставлене і буде виконано.

Питання щодо тротуару по вул. Перемога. Можу сказати так, що, на жаль, вул. Перемоги не єдина у селищі, де тротуар знаходиться у занедбаному стані, так само можна сказати і про вул. Сумську, Вокзальну, Мезенівську, Пролетарську, Радянську, Островського та інші. Всі вони потребують капітального ремонту. Я не говорю, що їх не потрібно приводити в належний стан – потрібно, і ми будемо планувати такі роботи, закладати кошти і виправляти ситуацію.

Наступним проблемним питанням нашої роботи є діяльність ринку. На сьогоднішній день юридичне питання його діяльності знаходиться в підвішеному стані. Колишній власник перервав дію договору, але своє майно не забрав, договори з підприємцями не уклав і дотриманням належного порядку на території не займається. До нас, як до влади, у людей виникає багато питань і вони справедливі, бо скільки років тягнеться це питання, і ніхто його не вирішує. Єдиний вихід, який я бачу на даний час, це знайти ефективного власника, який би вклав певну суму коштів, щоб виконати всі умови функціювання ринку і проводити цивілізовану діяльність. Саме над цим ми і працюємо.

Поряд із проблемними питаннями ми регулярно зустрічаємось із нашими підприємцями з питань благоустрою прилеглих територій. Як ви самі можете помітити, кожен з них по різному ставиться до цієї роботи, особливо кидаються в очі торгові точки, розміщені біля центральної площі. Помітно, що у підприємців немає особливого бажання зробити прилеглу територію привабливою для покупців, але певний об’єм роботи ними виконаний.

Щодо ставка в урочищі «Бабачина». Він знаходиться в оренді у ФОП Кравченко Я.О. з 17.08.2008 року і до 17.09.2013 року, згідно з рішенням 25 сесії 5 скликання від 17.09.2008 року Краснопільської селищної ради. За цей час було декілька судових процесів про розірвання договору оренди Кравченком Я.О. Після рішення Харківського апеляційного господарського суду від 20.02.2012 року, скаргу прокурора Краснопільського району було задоволено. Але Ярослав Олександрович подав касаційну скаргу до Вищого господарського суду, яка була частково задоволена і Постанову Харківського апеляційного господарського суду від 20.02.2012 року було скасовано. Нині справа знаходиться знову у Харківському апеляційному господарському суді і на днях повинно прийнятись остаточне рішення. Сесія Краснопільської селищної ради згідно із заявою орендаря затвердила розцінки на вилов карася в орендованій водоймі. На даний час водойма спущена. У вересні 2013 року дія договору закінчується, я думаю що будуть знову проведені громадські слухання і громада вирішить: чи продовжувати термін оренди водойми, чи ні. Як для прикладу громадської самоорганізації можу навести роботу громадського об’єднання у с. Мезенівка.

Хочеться декілька відповідей надати і на запитання які були задані мені в усній формі. Робота по проведенню вуличного освітлення в наступному році буде продовжено.

Ми вже відремонтували дитячі садочки і НВК, вже в цьому році дещо підремонтуємо клубні заклади, а на наступний рік будемо передбачати кошти на покращення матеріальної бази.

Будемо проводити роботу по очищенню населеного пункту від сухих дерев та дерев, що можуть нести загрозу життю людей, звернемо більше уваги на благоустрій наших кладовищ, на зменшення несанкціонованих звалищ, на покращення доріг на території селищної ради.

Я думаю, знайдемо спільну мову з депутатським корпусом, щоб організовувати дні прийому депутатів кожного виборчого округу, їх звіти перед громадою, як індивідуальні, так і спільні на базі районного палацу культури. Влада повинна бути відкритою і працювати для людей, це моє кредо і від цього я відступати не маю ні найменшого бажання.

У кінці інтерв’ю хочу ще раз звернутись до кожного з жителів нашого населеного пункту, до кожного керівника. У мене є бажання зробити Краснопілля охайним, привабливим селищем, але потрібна допомога кожного жителя, кожного з вас в міру можливостей наводити порядок біля своїх обійсть, біля своїх організацій, по-господарськи ставитись до того що робиться, берегти і цінувати працю інших, більше уваги приділяти вихованню своїх діток у цьому напрямку, і я впевнений у нас все буде добре. Всім бажаю доброти і злагоди, миру і достатку. І все буде добре.

http://krasnews.at.ua/news/i_p_khomichov_u_mene_e_bazhannja_zrobiti_krasnopillja_okhajnim_privablivim_selishhem/2012-09-19-2119

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: