OБ’ЄДНAЄМO ГPOМAДУ – ДOВEДEМ ЧИ НI CEЛO ДO ЛAДУ?

s48331322

На Сумщині вже 12 об’єднаних територіальних громад. Про це під час апаратної наради повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко. Ще донедавна в області функціонувала єдина – Березівська об’єднана громада. Станом на сьогодні, після прийняття остаточних рішень в міських, сільських та селищних радах про об’єднання, офіційно утворилися Шалигинська, Дружбівська, Зноб-Новгородська, Миколаївська, Нижньосироватська, Грунська, Бездрицька, Боромлянська, Миропільська, Річківська та Недригайлівська об’єднані громади.

Отже в районі на шляху створення об’єднана громада з центром в с. Миропілля, до якої виявили бажання приєднатися Малорибицька, Запсільська та Сіннівська сільські ради. Ця громада потрапила в п’ятірку тих, хто завершить процес об’єднання до кінця нинішнього року та матимуть фінансову підтримку у розмірі 3 млн грн. на розвиток своєї інфраструктури, виділених з обласного бюджету.

Питання об’єднання громад піднімалося під час останньої апаратної наради в райдержадміністрації, де зокрема, наголошувалось, що для того, щоб створити громаду з центром в Краснопіллі, необхідно більш інтенсивно проводити інформаційну роботу щодо переваг об’єднання, розмовляти з головами тих сільських рад, які вже виявили бажання приєднатися до Краснопільської громади, а саме головне не потрібно сидіти склавши руки, бо матимемо великі фінансові втрати. Прикладом цього є робота Миропільського сільського голови та інших, які дійсно були зацікавлені в процесі об’єднання та зробили все можливе, щоб до кінця року він завершився. І ця активна робота призвела до того, що вже в листопаді 2016 року ймовірно пройдуть вибори в Миропільській громаді.

Ось так, майже непомітно в українській адміністративно-територіальній системі проходять справжні тектонічні зміни – децентралізація у вигляді централізації влади, а точніше – об’єднання територіальних громад. По селах проводяться сходи щодо об’єднання, відбуваються засідання обласних та районних рад, керівники ОДА та РДА пишуть плани і малюють карти. Наміри влади радикальні, і вони стосуватимуться кожного українця, а тому запрошуємо до дискусії всіх жителів району. Можна бути «за», можна «проти», але не можна бути байдужими.
Інформація Краснопільської районної газети “Перемоги”

http://krasnews.at.ua/news/ob_ednaemo_gromadu_dovedem_chi_ni_selo_do_ladu/2016-09-15-6810

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: