Дoгoвip визнaнo нeдiйcним

03012118

Охтирською місцевою прокуратурою вивчено питання законності використання майна та земельних ділянок закладів освіти, переданих в постійне користування для здійснення освітньої діяльності.

Перевіркою було встановлено, що на підставі Державного акту на право постійного користування земельною ділянкою одному із навчальних закладів Краснопільського району на праві постійного користування було надано земельну ділянку для ведення підсобного сільського господарства.

Дана земельна ділянка перебуває в державній власності.

В подальшому, між вказаним навчальним закладом та одним із підприємств району було укладено договір про спільну діяльність щодо спільного обробітку землі для вирощування зернових та технічних культур на визначений договором термін.

Вказаний договір не відповідає вимогам закону та суперечить інтересам держави, оскільки спірна земельна ділянка передана загальноосвітньому навчальному закладу виключно для освітньої діяльності на підставі права постійного користування земельною ділянкою. Сам же навчальний заклад вчинив правочин, не маючи повноважень на його укладання.

Тому, Охтирською місцевою прокуратурою в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Сумській області до Господариського суду Сумської області подано позовну заяву про визнання недійсним договору про спільну діяльність.
О.Лисаченко,
прокурор Краснопіьського відділу
Охтирської місцевої прокуратури
радник юстиції

 

http://krasnews.at.ua/news/dogovir_viznano_nedijsnim/2017-03-29-7575
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: