Перлини Карпат

Ви плануєте подорож в Карпати? Це неймовірне місце притягує туристів з усіх куточків України. Багатство природи, неймовірні краєвиди та таємничі місця, оповиті містикою легенд, приховують гори. Тож на чому зосередити свою увагу? Ми спробуємо вирішити цю загадку.
Насамперед хочу розповісти Вам про колоритне містечко на річці Прут. Яремче, відоме восьмиметровим бурхливим водоспадом Пробій, розташоване поруч гірських хребтів Горган. Воно є привабливим туристичним містечком де є багато готелів, і різноманітних цікавинок для туристів, тож весь рік сюди приїзджають наповнитись красою та величчю гір та відпочити душею. Взимку тут можна знайти багато пунктів прокату гірськолижного спорядження. В теплу пору року саме з цього містечка починають свої сходження групи подорожуючих, які хочуть підкорити вершини Горган.
Відвідавши Яремче варто завітати і у музей етнографії та екології Карпатського краю. Автентичні твори народного мистецтва передадуть Вам частку історичної памяті гуцулів, та здивують оригінальною самобутністю.
Яремче є найвідомішим туристичним центром у Івано-Франківській області. Тут справді варто побувати, щоб відчути дух українських карпат.
Ще одне легендарне місце у Карпатах. Озеро Синевир, неймовірно прозоре, розташоване серед стрімких гір покритих хвойними лісами, що насичують повітря приємним та лікуючим запахом дерев. Побувавши тут раз, Ви назавжди наповнитесь незабутнім спогадом таємничої атмосфери озера серед диких карпатських лісів.
Сюди приїзджають туристи з усієї Європи. Знаходиться озеро у гірському масиві Внутрішні Горгани, на території національного парку. В озері є навіть форель, яка зазвичай є примхливою рибою, та водиться лише в чистих водах. Також у тутешніх лісах можна зустріти диких тварин. Глибина озера – 24 метри, тож на дні вода крижана, прогрівається лише верхній шар водойми. Тут часто влаштовують екскурсії, що починаються з найближчих до Синевира сіл. Якщо Ви вирішили прийти сюди власним туристичним маршрутом, памятайте що це є територія природного заповідника, тож тут не дозволяється розпалювати вогнище, а також ставити палатки. Тут можна побути кілька годин, помилуватись красою природи та продовживши маршрут, зупинитись у навколишніх селах, або ж у лісі, що не входить до заповідної території.
Так, тут не все так просто! Та я впевнена що навіть кілька проведених тут годин, вартують того щоб приїхати у Внутрішні Горгани.
Чим ще так приваблюють туристів Карпатські вершини? На річці Чорний Черемош розташоване селище Верховина. Красиві пейзажі довкола, розвинена туристична інфраструктура, та можливість поселитись як у винайнятому помешкані так і в палатці неподалік села. Тут є кілька музеїв які розкриють Вам таємниці гуцульщини, серед них музей “Тіні забутих предків” та Музей гуцульської магії… . У селищі Верховина можна активно відпочити на природі, до ваших послуг квадротури, кінні прогулянки, та можливість приєднатись до спусків річкою! Плануючи подорож незабудьте подбати про все необхідне для Вашого комфорту у мандрівці. Безліч необхідних туристичних товарів, навіть автобагажники, можна придбати в інтернет-магазині Nevdoma, заощадивши час та отримавши якісне спорядження. Тож вибір за Вами, подорожуйте, насолоджуйтесь красою Українських Карпат на колекціонуйте враження!

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: