Пoдaткoвa «нaїxaлa» нa пoлiгoн

91461922

Минулого тижня КП «Сумижилкомсервіс», яке обслуговує міський полігон ТПВ в селі Великий Бобрик Краснопільського району, отримало від обласної податкової повідомлення про те, що підприємству буде перерахований і донараховано екологічний податок, заплачений ним в бюджет Краснопільського району за 2011-2012 роки. 
За словами директора КП Сергія Котляренко, коефіцієнт екоподатку підприємству збираються підвищити в три рази – з нинішніх 1,36 грн. до 6,6 грн. В результаті перерахунку по новому коефіцієнту КП доведеться доплатити за 2011-2012 роки 434 тис. грн. Це при тому, що в нині діючому тарифі, який був розрахований у 2008 році, податок передбачений у розмірі 78 тис. грн. в рік. А за 2013 у разі введення нового коефіцієнта при середньорічному обсязі захоронень на полігоні відходів 80 тисяч тонн підприємству доведеться заплатити 528 тис. грн. цього податку, що в 6,5 рази більше, ніж передбачено в тарифі.

У нинішній ситуації самостійно виплатити таку суму підприємство не зможе. Причому, за словами С.Котляренко, така ситуація зараз виникла не тільки на сумському полігоні, але й на полігонах Охтирки, Шостки та інших полігонах Сумської області. Чи законні вимоги податкової – на сьогодні сказати ніхто не може. На думку керуючого справами міськвиконкому Віктора Волонтирця, якби йшлося тільки про введення з нового року нового коефіцієнта – це одна справа, але намір зробити донарахування за попередні роки, коли діяв певний коефіцієнт, ніхто його не змінював і згідно з ним підприємство оплатило податок повністю, виглядає як мінімум дивно. Міське керівництво пообіцяло розібратися в ситуації – повідомляє http://shans.com.ua/

http://krasnews.at.ua/news/podatkova_najikhala_na_poligon/2013-01-27-2485

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: