Пpaгнiть! Твopiть! Мpiйтe! I бyдeтe дocвiдчeними, пpoфeciйними фaxiвцями cвoєї cпpaви.

dptnz

Кожна людина хоча б раз в житті обирає собі професію. Щоб прийняти правильне рішення, необхідно враховувати ряд факторів – власні побажання, психологічні особливості та можливості, не слід забувати й про потреби на ринку праці. У будь-якій сфері діяльності відбувається зміна занять, посад у міру росту кваліфікації людини. При цьому найбільших успіхів досягає той, хто добре пройшов початкові щаблі. Проаналізуйте ситуацію на ринку праці. Зверніть увагу на те, що з кожним роком з’являються все нові професії. Будьте готові до того, що прийдеться регулярно підвищувати кваліфікацію, освоювати суміжні спеціальності. Не бійтеся того, що вибір професії зараз, у 9 чи 11-му класі, фатальним образом визначить всю Вашу долю. Зміна вибору, освоєння нової спеціальності зробить Вас цінним фахівцем. Перша професія, навіть якщо Ви потім передумаєте й знайдете щось більш привабливе, знадобиться в несподіваних ситуаціях….

ДПТНЗ «Краснопільське професійно – технічне училище» оголошує набір учнів на 2017-2018 н. р.

Училище готує робітничі кадри за професіями:
На базі 9 класів ( термін навчання 3 роки із здобуттям повної загальної середньої освіти)
Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування. Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1»,«А2», «В1». Водій автотранспортних засобів категорії «С»
Муляр. Штукатур. Лицювальник – плиточник.

Кухар. Кондитер.
На базі 11 класів ( термін навчання 1,5 роки)
Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування. Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1»,«А2». Водій автотранспортних засобів категорії « С»
Учні забезпечуються гуртожитком (безкоштовно), отримують стипендію. Навчання в училищі зараховується у трудовий стаж.

Випускникам училища надається можливість, без складання ЗНО, продовжити навчання у коледжах Сумського Національного аграрного університету, Сумському будівельному коледжі, Конотопському індустріально-педагогічному технікумі, Глухівському професійно-педагогічному коледжі, з якими заключили договори про співпрацю.
Вступники подають такі документи:
1. Заява на ім’я директора;
2. Документ про освіту (оригінал);
3. Медична довідка (форма № 086-У) з відмітками про щеплення;
4. Свідоцтво про народження або паспорт (копія);
5. Копія ідентифікаційного номера;
6. Фото (3х4 см.) – 4 штуки;
7. Довідка з місця проживання про склад сім’ї.
Адреса училища: 42400
смт. Краснопілля, вул. Вокзальна , 37
Телефон для довідок: 7-15-72

Будівельне ремесло на плечах не висить, хліба не просить, а хліб дає.

Кажуть, що людина народжується двічі – і вдруге, коли обирає професію. У кожної молодої людини настає час, коли потрібно вибрати свій шлях у житті – обрати професію, яка стане справою всього життя. Однією із професій, якої навчаються учні нашого училища, є професія будівельника. Будівельник – це покликання, нескінченна творчість і пошук. Приємно усвідомлювати, що твоя праця необхідна людям всіх професій, що плоди твоєї праці переживуть століття. Від багатьох професій професія будівельника відрізняється тим, що його праця втілюється в красу наших міст, зручність квартир, складне переплетення заводських конструкцій. Кожний будівельник відчуває гордість за свою професію, адже трудиться в імя і для блага Людини.

65650015.jpg

В нашому училищі навчання учнів проводиться в навчальних кабінетах та лабораторіях, оснащених сучасним обладнанням, необхідним для підготовки висококваліфікованих спеціалістів. Протягом останніх двох років навчально-матеріальна база для підготовки будівельників була осучаснена відповідно рівня Державних стандартів. Згідно навчальних планів та програм майбутні будівельники проходять виробничу практику на різних об’єктах нашого району.

77061654.jpg

Зокрема, охоче відгукнулися на прохання військового комісаріату допомогти відремонтувати приміщення в найкоротші терміни. Зводили внутрішні стіни, штукатурили, шпаклювали, укладали плитку та лінолеум, робили навісну стелю, виконували малярні роботи , копали траншеї для підведення води. Нині Краснопільський районний військовий комісаріат працює в добре обладнаних приміщеннях і наші учні пишаються тим, що змогли внести в цю справу частину своєї праці.

09013978.jpg

Учні груп №23,33 відгукнулися на прохання керівництва центральної районної лікарні, санепідемстанції, Будинку творчості, казначейства і виконали необхідні їм ремонтні роботи. Наші юні будівельники надавали допомогу у впорядкуванні території селища, де було встановлено пам’ятник Т.Г.Шевченку. Педагогічний та учнівський колективи отримали за це подяку від голів КРДА та Районної Ради, від Краснопільського селищного голови. Через військову агресію Росії на Сході України скільки всього зруйновано: красиві міста з чудовою архітектурою, заводи, шахти… Кому, як не нашим випускникам відбудовувати Україну.

51243816.jpg

Здавалося б, що спільного між будівництвом та творчістю? Та будувати – це синонім дієслова творити. На відміну від людей інших професій, які будують лише своє життя, є особливі люди – будівельники,   які створюють по частинках весь той світ, в якому ми живемо. Будівельник – це архітектор, дизайнер, інженер-конструктор, фізик і лірик в одній особі. Згадаймо чудеса світу – це не картини, не музика- це будівельні споруди, тобто чудеса світу – це чудеса будівництва.

Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування.

Широка механізація сільськогосподарського виробництва привела до великої насиченості господарств технікою. На сьогодні в Україні, коли в державній, колективній і індивідуальній власності перебуває велика кількість сільськогосподарської техніки вітчизняного та іноземного виробництва, ефективність її використання значною мірою залежить від рівня кваліфікації осіб, які експлуатують цю техніку.

71613087.jpg

Слюсар – це, насамперед, майстер з обробки металу. Людина подібної професії незаміна як в промисловому, так і в приватному секторі. Адже саме слюсар береться за ремонт та налагодження зламаних механізмів,
Володіючи навиками цієї професії на належному рівні, можна з легкістю знайти собі відповідне місце роботи.

Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1»,«А2», «В1».

Здавна існує мудрий вислів, що справжнє щастя із землі проростає. Від неї, землі-матері, землі-годувальниці, все життя, сила і достаток. А дорога до поля розпочинається з навчальних лабораторій училища, де наші механізатори отримують міцні знання, щоб своє життя присвятити найголовнішій справі — вирощувати хліб. Перелічити усі обов’язки тракториста нелегко. Трактор не просто виконує якусь одну роботу.

05337521.jpg

Поєднуючись з іншими сільськогосподарськими машинами і знаряддями, він щоразу перетворюється: з плугом він орач, з причепом – транспортний засіб, з комбайном – збиральна машина. Трактор сіє, вносить добрива, жне, викачує воду, прокладає траншеї, корчує дерева, обслуговує ферми… Крім цього, він бере безпосередню участь у збиранні різних сільськогосподарських культур. Усе, що вирощено у полі, повинно бути зібрано в короткий термін, і тракторист – найактивніший учасник цього процесу.

83629164.jpg

Тракторист – це професія по-справжньому чоловіча. Нехай вона не найпрестижніша, часом досить непроста і важка, а іноді навіть брудна. Все ж варто розуміти, наскільки важлива ця професія. Тракторист-машиніст в прямому сенсі годує людей – адже саме завдяки йому на полях родять сільськогосподарські культури.

Водій автотранспортних засобів категорії «С»

15709894.jpg

Професія водія приваблює практично кожного. Та і сучасні вимоги до фахівців, які хочуть отримати престижну та цікаву роботу, обов’язково включають наявність водійських прав. Водій є практично в кожній організації і компанії.

73129020.jpg

Залежно від специфіки посади, водії виконують різні функції: водії-експедитори, водії-кур’єри, водії-охоронці, таксисти, перевізники і багато що інше.

Кухарська справа не ремесло, а мистецтво.

Про смаки не сперечаються. Ми часто використовуємо цей вислів, коли мова заходить про якусь книгу, кінофільм, одяг. Але своїм походженням вислів зобов’язаний кухарському мистецтву. На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії немає. Багато кому здається, що професія – неважка , вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай — чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію приготування їжі, придивляємося на практиці до роботи кухарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально.  Від їхньої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я практично всіх  людей.

48930024.jpg

Висококваліфікованих кухарів для обслуговування підприємств громадського харчування готує Державний професійно-тенічний навчальний заклад «Краснопільське ПТУ».

65749365.jpg

Якщо Ви полюбляєте смачні страви, якщо бажаєте дивувати своїх друзів і знайомих, обирайте професію кухаря та кондитера! Учні, які бажають отримати цю професію в нашому навчальному закладі мають в своєму розпорядженні оснащені кабінети та лабораторії. Досвідчений викладач та майстер виробничого навчання допоможе вам оволодіти необхідними знаннями, вміннями та навичками. Після закінчення курсу навчання випускники будуть вміти готувати, оздоблювати і порціонувати різноманітні страви з овочів, грибів, риби, м’яса, птиці, субпродуктів, перші страви, страви з круп, солодкі страви, напої, страви з яєць та сиру.

54482645.jpg

Професія кухаря ніколи не стане незатребуваною. Відповідь на питання чому, насправді, дуже проста і тривіальна: Тому,що всі і завжди люблять смачно поїсти. Хороший кухар ніколи не пропаде. Швидше за все, він зможе прогодувати себе, оскільки він знає, як це можна зробити. Крім того, ресторани існували завжди, у всі часи, там завжди працювали кухарі, а ті з них, хто готує дійсно смачно, можуть повною мірою реалізуватися професійно, досягти справжнього успіху і заробити багато грошей.

63979075.jpg

Великий плюс професії кухаря в тому, що він може досягти успіху в своїй професії винятково завдяки своїм професійним якостям. Неважливо, який у кухаря характер , але якщо він дуже смачно готує, будь-який ресторан прийме його в свій штат з розпростертими обіймами. Зараз з’являється можливість відкривати невеликі кафе, кафе-закусочні, кафетерії, міні-бари.

Людям подобаються такі заклади харчування, де їх привітно зустрічають та смачно готують, де вони відчувають турботу і увагу. Тому саме такий заклад не буде порожнім, а його власник та кухар матиме моральне задоволення і прибуток.

Хай слово професія буде завжди святим бажанням у твоїй душі. Прагніть! Творіть! Мрійте! І будете досвідченими, професійними фахівцями своєї справи.

http://krasnews.at.ua/publ/rozpovidi_pro_zemljakiv/moloda_zmina/pragnit_tvorit_mrijte_i_budete_dosvidchenimi_profesijnimi_fakhivcjami_svoeji_spravi/28-1-0-714
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: