Пpo дeкoмyнiзaцiю кpacнoпiльcькиx вyлиць

64004069

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ СЕЛИЩА КРАСНОПІЛЛЯ! 21 травня вступив у дію Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Карта країни буде позбавлена тоталітарної символіки у назвах та пам’ятках, а доступ до документів про репресії та злочини проти людства і людяності буде повністю відкрито.


Відповідно до абзац 1 і 2 пункту 6 статті 7 ” Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Органам місцевого самоврядування у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом в установленому порядку було надано право перейменувати вулиці, сквери, провулки, проспекти, площі та ін.

Щоб визначитися із новими назвами вулиць, площ, географічних об’єктів органи місцевого самоврядування мали півроку, а саме до 21 листопада 2015 року щоб визначитися з назвами вулиць. Якщо ж після спливу цього строку органи місцевого самоврядування не приймуть рішення, воно приймається головою відповідної сільської, селищної ради у тримісячний термін (у формі розпорядження), тобто до 21 лютого 2016 року.

Наводимо список вулиць, які в першу чергу, повинні бути перейменовані, а саме:
1. вул.. Леніна
2. вул.. 70-років Жовтня
3. вул.. Воровського
4. вул.. Кірова
5. вул.. Островського
6. вул.. Петровського
7. вул.. Щорса

Прошу депутатів, ще раз провести роботи з населенням та внести пропозиції голові селищної ради по новим назвам вулиць.

У разі якщо протягом строку, визначеного абзацами першим і другим пункту 6 статті 7 “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, сільські, селищні, міські ради або сільські, селищні, міські голови населених пунктів на території відповідної області в установленому Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” порядку не здійснять перейменування районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів чи інших об’єктів топоніміки населених пунктів, назви яких містять у собі символіку комуністичного тоталітарного режиму, таке перейменування здійснюється розпорядженням голови відповідної обласної державної адміністрації який зобов’язаний прийняти його у тримісячний строк – до 21 травня 2016 року.
І. Хомічов,
Селищний голова

 

http://krasnews.at.ua/news/pro_dekomunizaciju_krasnopilskikh_vulic/2015-11-29-5761

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: