Ciмeйнe мyзикyвaння

60811253

 

62138140.jpg

З досвіду і спостереження я впевнилась, що велику роль у навчанні музиці відіграє домашнє оточення і щаслива дитина, у якої дома є рідні, закохані у музику і прагнуть заразити любов’ю до музики своїх дітей. Мама, тато, бабуся, дідусь, старший брат або сестра, якщо вони люблять музику, то можуть передати свою захопленість нею, пристрасть і навіть одержимість своїм дітям, онукам.

Але чи в кожній родині батьки знаходять в собі сили, терпіння й бажання допомагати дітям розвивати свої здібності?
Серед численних музичних конкурсів, фестивалів та інших культурно – мистецьких заходів, які відбуваються за участі учнів музичної школи та її викладачів, особливе місце займає концерт “Сімейне музикування”. Це коли батьки чи інші члени сім’ї не лише присутні, а й безпосередні учасники концертного дійства. Не став винятком і цьогорічний концерт сімейного музикування, який вже встиг дістати назву щорічного і традиційного, адже з кожним роком збільшується кількість учасників, цікавішою і різнобарвнішою стає програма концерту.

61529251.jpg

Цього року концерт розширив свої горизонти – приїхали сім’ї, діти яких навчаються в музичній школі із сіл Хмелівка, Порозок, Глибне, Самотоївка.

Концерт відкрила сім’я Кеди Олександра Івановича та Лариси Анатоліївни, яка грала на фортепіано, а їх донька Айна з сестричками гарно, злагоджено співали. Наступними на сцену вийшли сестрички Гонтар Аліна і Анастасія, які навчаються на хореографічному відділенні, вони виконали танок “Весняні квіточки”. Середа Анна та Гриценко Денис виконали в чотири руки на фортепіано “Ніжну пісню” Н. Мордасова. Схвилювали своєю грою на скрипці та фортепіано сестри Дужнікови: Анастасія та Діана, виконавши популярний твір “Бабак” Л. Бетховена. Також присутні у залі мали змогу почути виступи сестер Колєснік: Анастасії та Ярослави із Порозка, Шимоні Дмитра та Тихої Юлії із Самотоївки,Тихої Юлії і Шимоні Вікторії.

Ну, а приємних звуків баяну не сплутаєш ні з чим іншим. Максим Зеленський (баян) з сестричкою Мариною (ф-но) с. Хмелівка виконували українські пісні.

Батьки хвилювались не менше дітей, бо кожен такт, танцювальний рух доньки чи сина ніби віддзеркалювався і в їх почуттях.

60811253.jpg

Та як не прикро, а все гарне рано чи пізно закінчується. Під оплески глядачів завершився і вечір сімейного музикування.
В. Висоцька,
директор Краснопільської ДМШ.

 

http://krasnews.at.ua/news/simejne_muzikuvannja/2017-04-24-7691
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: