Cyмcький пpикopдoнний зaгiн звepтaє yвaгy гpoмaдян Укpaїни, якi пoдopoжyють з дiтьми

83233513

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 року № 733 внесено зміни до Правил перетинання кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57. Зокрема – це стосується посилення контролю щодо виїзду за кордон громадян України, які не досягли 16-річного віку. 

Відтепер такі діти можуть виїжджати за кордон у супроводі одного з батьків без надання нотаріально засвідченої згоди іншого ВИКЛЮЧНО за наявності в паспортному документі дитини відмітки про взяття на ПОСТІЙНИЙ консульський облік у дипломатичному представництві або консульській установі України за кордоном, а не тимчасовий консульський облік.
На постійний консульський облік приймаються громадяни України, які постійно проживають за кордоном.

Варто зазначити, що до внесення змін такий виїзд був можливий також за наявності відмітки про тимчасовий консульський облік, що в подальшому могло призвести до оскарження правомірності виїзду.

Новий порядок покликаний запобігати незаконному вивезенню за кордон дітей одним із батьків без дозволу іншого. Він сприятиме захисту прав як дітей, так і другого з батьків.

З усіх питань, які стосуються перетинання державного кордону, громадяни можуть звернутися безпосередньо до Сумського прикордонного загону за телефонами: (0542) 671-370, (0542) 67-13-82.
Підготував Роман Ткач

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo
http://krasnews.at.ua/news/sumskij_prikordonnij_zagin_zvertae_uvagu_gromadjan_ukrajini_jaki_podorozhujut_z_ditmi/2016-10-25-6952

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: