Дepжaвнa cлyжбa зaйнятocтi пpoпoнyє пapтнepcтвo

24785886

Шановний роботодавцю! Державна служба зайнятості пропонує партнерство і взаємовигідну співпрацю з питань:

Вивчення кадрових потреб та надання допомоги щодо укомплектування підприємств персоналом
Державна служба зайнятості володіє найбільшою базою вакансій та шукачів роботи в Україні. Інформація про вільні робочі місця розміщується в електронній базі вакансій Державної служби зайнятості, на стендах у центрах зайнятості, порталі “Труд”.

Професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця у навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України та безпосередньо на виробництві
Професійне навчання організовується державною службою зайнятості у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та безпосередньо на виробництві. Відповідно до сучасних тенденцій розвитку ринку праці професійне навчання безробітних може здійснюватися на замовлення роботодавців як поточного, так і перспективного характеру.

Задоволення потреб роботодавців у тимчасових працівниках при виконанні певних видів робіт
У разі виникнення на підприємстві потреби у виконанні певного обсягу робіт, що передбачає залучення додаткової робочої сили, Державна служба зайнятості допоможе підібрати тимчасових працівників з числа осіб, що перебувають на обліку у службі зайнятості. Фінансування організації робіт тимчасового характеру здійснюється за рахунок коштів роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел.

Стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування
Державна служба зайнятості здійснює компенсаційні виплати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцям, що працевлаштовують на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці за направленням служби зайнятості. Компенсація єдиного соціального внеску здійснюється і суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості, на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Компенсації витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб
Державна служба зайнятості здійснює компенсацію витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів тривалістю не більше шести календарних місяців, за умови збереження гарантій зайнятості такої особи протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у два рази.

Здійснення комплексу спеціальних заходів у ситуації запланованого вивільнення працівників
З метою недопущення негативних наслідків масового вивільнення працівників, що відбувається в разі скорочення штату з причин реорганізації, закриття структурних підрозділів або банкрутства підприємства, службою зайнятості спільно з органами влади, роботодавцями і профспілковими організаціями здійснюється комплекс спеціальних послуг щодо осіб, які підлягають вивільненню: проведення консультування працівників щодо їхніх прав і державних гарантій соціального захисту, організація профнавчання і сприяння підприємництву та самозайнятості, допомога в пошуку і підборі підходящої роботи, допомога по частковому безробіттю.

Надання допомоги по частковому безробіттю
Допомога по частковому безробіттю надається державною службою зайнятості підприємствам для виплати працівникам, у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу, у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин. Виплати здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Підвищення конкурентоспроможності працівників підприємства на ринку праці  шляхом отримання ваучера для перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації
Задля збереження кадрового потенціалу підприємства, адаптації працівників до вимог сучасного ринку праці Державна служба зайнятості пропонує окремим категоріям громадян скористатися правом на одноразове отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності, визначених Кабінетом Міністрів України. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в межах видатків, передбачених на цю мету у бюджеті Фонду на відповідний рік.

Надання інформаційних та консультаційні послуг, пов’язаних з працевлаштуванням
Спеціалісти служби зайнятості надають роз’яснення або проводять консультації щодо додержання норм законодавства про працю і зайнятість, державного соціального страхування на випадок безробіття, у тому числі при вивільненні або звільненні працівників; використання праці іноземців; працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці; надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном тощо.

Всі послуги надаються державною службою зайнятості безкоштовно.

Завітайте до нас за адресою: смт.Краснопілля, вул. Сумська 27
Або зателефонуйте: 7-22-76

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: