Дo cвiтлoгo Вeликoдня – дoбpi вчинки

93441456

 

Роби добро – добром тобі воздасться.
І словом й ділом в світ його неси.
І матимеш від того стільки щастя,
Тепла, любові, світла і краси…

17539551.jpg

Традиційними в Чернеччинському навчально-виховному комплексі стали благодійні ярмарки. Так в цьому навчальному році за ініціативи учнівського врядування та адміністрації закладу відбувся благодійний ярмарок “На крилах доброти!”. Учні 1-11 класів разом з батьками, рідними, класними керівниками представили на заході власну випічку, солодощі, вироби тощо.

“Купці” та “продавці” створили атмосферу справжнього ярмаркового дійства. Розпочала ярамрок директор закладу С. М. Лесь, яка побажала гарного настрою, закликала до благородної справи, коли кожен з присутніх дарує частинку тепла свого серця людям, які цього потребують. У шкільному фойє лунав гамір та весела українська музика, яка надавала святковості. Школярі запрошували до своїх столів, рекламували товар, у який було вкладено часточку душі. З особливим азартом домашню випічку розкуповували як школярики, так і працівники закладу.

70871757.jpg

Доброчинна акція припала до вподоби кожному: батьки залучили дітей до благородної справи, діти скуштували смачну випічку, із задоволенням розглядали вироби один одного, ділилися враженнями, а вчителі втішилися гарним настроєм своїх учнів.

Під час ярмарку зібрали 3015 гривень. Кошти від благодійного заходу спочатку планували передати на допомогу дітям Сумського спеціалізованого будинку дитини. Проте, коли сталася біда в родині краснопільчанина, воїна АТО В. Карпова, наш заклад не міг залишитись осторонь і педагогічним колективом разом з учнівським самоврядуванням було вирішено частину коштів перерахувати на лікування земляка.

На передодні Великодня хочеться з особливим захопленням робити добрі, світлі вчинки. Представники учнівського парламенту Чернеччинського НВК разом з директором закладу Лесь С. М., заступником директора Мостовою А. Ю. відвідали діток Сумського спеціалізованого будинку дитини. Для маленьких вихованців привезли солодощі, фрукти, овочі, миючі засоби. Хвилюючою була наша зустріч з дітками. Але хвилювання пройшло, коли ми переступили поріг дитячих груп: маленькі оченята радісно вдивлялись на гостей, рученята плескали в долоньки, деякі дітки щиро обіймали наших учнів і від душі дякували за подарунки “повітряними поцілунками”. Працівники закладу залюбки провели екскурсію і показали нам всі групи, де виховуються дітки.

Ми були вражені атмосферою доброти, ласки, домашнього затишку в цьому закладі. Радісні посмішки маленьких вихованців надовго закарбувались в душах учениць та адміністрації. Їхні слова “тьотя-мама” без сліз нас не залишили. Хочеться знов і знов допомагати цьому дитячому будинку, бо ми, українці – єдині, дружні, згуртовані. Тепер ми точно знаємо: не існує чужої біди, не існує чужих дітей.

Адміністрація та педагогічний колектив закладу вдячні за допомогу в проведенні ярмарку батькам, дідусям і бабусям школярів, всім не байдужим людям, які щороку відгукуються для участі в ярмарці. Від усього серця дякуємо, хай Господь оберігає ваші сім’ї і дарує міцне здоров’я! Добро завжди повертається добром!

Твори добро, дитино, і у твоїй родині
воно знайде домівку віднині і довіку!
А.Мостова,
заст.директора з НВР Чернеччинського НВК.

http://krasnews.at.ua/news/do_svitlogo_velikodnja_dobri_vchinki/2017-04-20-7671
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: