Дyмкa нapoдy. Чи вpятyють штpaфи вiд бpyдy?

44134839.jpg

Згідно Проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів у неналежних місцях) Номер, 6730 від 17.07.2017, Доповнення Кодексу статтею 152-2 дозволять встановити адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів чи інших ємкостей для збирання, утилізації чи переробки сміття. За це порушення пропонується запровадити накладення штрафу на громадян від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне вчинення такого правопорушення – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ця проблема є нагальною і в нашому селищі. Чи згодні з такою мірою покарання наші земляки? І чи принесе такий метод боротьби за чистоту очікувані результати?

Василь Степанович, 65 років:
“Особисто я, згоден з таким покаранням, адже покарання “рублем” завжди було ефективним, а що сума чимала, так це навпаки добре, зайвий раз примусить задуматись про свої дії”.

Ольга Іванівна, 48 років: “З методом покарання згодна цілком, адже він лякає лише тих, хто забруднює селище, добропорядних громадян це не стосується”.

Микола, 25 років: “Задумка хороша, але привести її в дію, мабуть, буде важко, як то кажуть: “не спійманий – не крадій”, як ловити цих порушників? Всі ми іноді спостерігаємо як вранці на вулиці з’являються купи сміття, а злодії де?”.

Юліана, 21 рік: “Покарання вважаю цілком справедливим, а от на рахунок ефективності сумніваюсь, наш народ занадто винахідливий”.

Покарання страшні лише винним.
Інф. “Перемоги”

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: