КOЛOНКA PEДAКТOPA

s31954553

Вітаю Вас, шановні читачі районної газети «Перемога» і відвідувачі сайту «Краснопілля. Край слобожанський». Говорячи відверто, ніяк не можу звикнути до нового етапу життя, який почався 9 вересня, коли депутати районної ради дали згоду очолити районку, у якій працюю вже двадцять років. Ось так, був «Спецкором», став редактором, хоч це комусь мабуть, не до вподоби, адже вже встиг вислухати «фе» на свою адресу в анонімних телефонних дзвінках. Але такі «доброзичливці» лише надають сил і наснаги на подальшу роботу. Та у своїй першій колонці редактора хотів би поговорити зовсім про інше.

За родом своєї діяльності як журналіст всі ці роки звик слухати співрозмовників, розповідати їх історії, а тому надзвичайно складно тепер говорити щось від свого імені, але це необхідно робити, адже вже за кілька тижнів стартує передплата на наступний рік і від того, як пройде передплатна кампанія, залежить багато чого. А якою має бути районна газета в майбутньому? Це питання задавав собі тисячі разів, тепер задаю його всім Вам в надії отримати практичні відповіді і поради.

Передплатна кампанія для газети – це як підготовка до зустрічі Нового року: думаєш, що взяти з собою, а чого неприємного, зайвого краще позбутися в минулому. Ось і звертаюсь до Вас з пропозицією підказати, які рубрики, задуми слід взяти з собою в майбутнє, а які матеріали і про що викликають відверте невдоволення. Будемо вдячні, коли запропонуєте нові теми, рубрики.

Колись, дуже давно слоган «Перемоги» був такий: «Газета для людей і про людей». Геніально просто. Але за останнє десятиріччя районом керувало багато начальників, голів, замів, радників, прізвища яких вже й не згадаєш, але яким страшенно хотілось залишити слід в історії. Так поступово газета стала для людей, але про окремих і обраних. Багато образ і нарікань доводилось слухати від передплатників. Один з них сказав геніальну фразу: «Колись «Перемога» писала про тих, кому вручають Грамоти, а тепер тільки про тих, хто їх вручає». Скоріше за все, такі нарікання лунали не лише на адресу «Перемоги», а й тисячі інших районок, тому й з’явився на світ Закон України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”. Колектив нашої газети на своїх зборах прийняв рішення включитись у процес роздержавлення, а депутати районної ради, райдержадміністрація цю ініціативу підтримали, за що ми їм щиро вдячні. Попереду багато роботи як у вирішенні юридичних нюансів так і господарських, суто редакційних.

Щодня чуємо багато питань про наші плани на майбутнє, найпоширенішим з яких є: а чи буде в найближчому майбутньому «Перемога» кольоровою? Повинна бути, це вимога сьогодення, а ось коли? На це питання маєте відповісти і Ви, шановні передплатники, адже разом з кольором прогнозовано збільшиться і вартість газети, чи готові Ви до цього? Давайте подумаємо, порадимось разом.

Розумію, що питань буде виникати багато, але це перша моя редакторська колонка, далі будуть інші, отже будемо шукати відповіді на них, дискутувати, сперечатись, в чомусь погоджуватись, а в чомусь – ні, але це краще за байдужість.

А зараз хочу звернутись до відвідувачів сайту «Краснопілля. Край слобожанський». Сім років тому, у нелегкі часи він з’явився на світ, як альтернатива «Перемозі», яка в силу певних причин і обставин не могла донести всієї об’єктивної, суперечливої інформації жителям району. За ці роки сайт став рідним не лише для нас, його розробників, а й для тисяч відвідувачів, які отримали можливість не лише отримувати інформацію про події, а й брати участь у їх обговоренні. Більшість моїх матеріалів спочатку з’являлись тут, а вже потім на сторінках газети. Відтепер все буде навпаки. Прошу поставитись до цього з розумінням, адже нова посада вже забирає багато часу, сил. Всі ці роки Ви були із сайтом, підтримували його, жили з ним, тепер прошу так само щиро підтримати й газету «Перемога». Тож, коли є питання, пишіть, дзвоніть, а ще краще – заходьте. А закінчу вже звичним:

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: