Мyзикa, щo линe дo нeбec

86110502

 

20175978.jpg

[j]Урочисто вітали гостей селища голова РДА Ю.А. Яремчук та голова районної ради В.О. Савоненко. Святково прикрашена площа, останні хвилини підготовки і от у супроводі чарівних дівчаток з ансамблю “Щасливе дитинство” ЦДЮТ (керівник В. Ушкалова) з’являються перші учасники святкової ходи.

10230389.jpg

Ними стали юні барабанщиці з Верхньосироватського сільського будинку культури Сумського району (керівник Ю. Семикопенко). Цей колектив відроджує традиції військових духових оркестрів. Вони є безпосередньою окрасою будь-якого культурно-мистецького заходу.

Марш-парад продовжив аматорський духовий оркестр Верхньосироватського сільського будинку культури на чолі з керівником Володимиром Коршаком. Це найстаріший колектив нашої області. Створений у 1912 році Данилом Гапоченком, який за власні кошти придбав музичні інструменти та залучивши своїх синів, дав старт існуванню колективу.

31934335.jpg

Ритм параду підхопив народний аматорський духовий оркестр Улянівського селищного будинку культури Білопільського району з керівником Миколою Рошком. Його учасники – люди різних професій і віку, яких об’єднує захоплення духовою музикою. У 1995 році колективу присвоєно звання “народний аматорський”.

11264742.jpg

Оваціями зустріла площа аматорський духовий оркестр Самотоївського сільського будинку культури Краснопільського району на чолі з керівником Анатолієм Пекуровським. Цей колектив створено у 2010 році та на сьогодні налічує 22 музиканта віком від 12 до 50 років.

Естафету маршу перейняв народний аматорський духовий оркестр Красно-пільського районного Палацу культури під керівництвом Бориса Сокола. Колектив засновано у 1989 році. Його учасниками є музиканти віком від 18 до 60 років. В репертуарі цього оркестру не лише марші, а й багато популярних мелодій з улюблених усіма кінофільмів.

19001296.jpg

Шостку представили два колективи – Шосткинської школи мистецтв – зразковий духовий оркестр, який очолює Руслан Ларін та інструментальний ансамбль на чолі з Олександром Ночовним. Основним завданням керівників є залучати дітей до світу музичного мистецтва, розкрити широку палітру духової музики. Обидва колективи приймають активну участь у шкільних та міських культурно-мистецьких заходах.

95105336.jpg

Народний аматорський духовий оркестр Тростянецького районного Палацу культури на чолі з незмінним харизматичним керівником Іваном Маснухою продовжив марш-парад. Цей колектив є постійним учасником Всеукраїнських та обласних конкурсів, районних культурно-мистецьких заходів.

Музичну естафету перейняв молодий, мужній колектив-оркестр духових інструментів Бобрицького сільського будинку культури Роменського району. Художній керівник-Іван Зінченко, музичний керівник-Володимир Нужний. До складу увійшли досвідчені музиканти в кількості 14 чоловік.

Бурхливими оплесками вітали краснопільчани учасників цього захоплюючого дійства на центральній площі селища. Феєрична програма фестивалю продовжилась у затишному великому залі Палацу культури, де глядачі насолоджувались змістовним концертом.

37428611.jpg

В цей святковий день також було вшановано великого Кобзаря. Під звуки “Реве та стогне Дніпр широкий” відбулося покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка представниками прикордонних військ.

94565913.jpg

43299287.jpg

51559572.jpg

79669890.jpg

66502192.jpg

03474292.jpg

69291301.jpg

Колориту програмі додала хореографічна композиція у виконанні учасників гурту “Посмішка” Краснопільського РПК (керівник Л. Давиденко), “Зоряночка” та “Джусі-Фрут” (керівник І. Придатко), “Доміно” (керівник С.Гриценко)

Бравурні марші, журливі мелодії та стрімкі вальси полонили серце кожного присутнього на фестивалі. Пройшов вже час та здається, що ці мідні духові звуки ще лунають у Краснопільському небі.
І. ЗАГОРУЛЬКО.
Газета “Перемога”

http://krasnews.at.ua/publ/zhittja_kraju/dukhovne_zhittja/muzika_shho_line_do_nebes/35-1-0-728
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: