Нa Cyмщинi poзшyкyють двox cyмчaнoк, пpичeтниx дo тopгiвлi людьми

88493394

У Сумах двох жінок 41 та 32 років розшукують працівники кримінальної поліції відділу боротьби зі злочинами, пов’язані з торгівлею людьми. Зловмисниць підозрюють у втягуванні в проституцію десяти молодих сумчанок, а також вербуванні та переміщенні їх до іншої країни для подальшого секс-рабства.

За підозрою у скоєнні злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми працівники поліції Сум виявили двох сумчанок. Перша підозрювана – 41-річна уродженка Краснопілля. Жінка ще на початку 90-х років свій трудовий шлях вирішила розпочати з проституції, після чого, виїхавши до іншої країни, продовжила займатись цією справою вже у якості сутенерши.

У Сумах вона тоді знайшла подругу-спільницю 32 років, яка підтримала ідею такого бізнесу. Після чого погодилась не лише підшукувати дівчат, які перебували в складних життєвих обставинах та мали певні матеріальні труднощі, а й контролювати їх роботу, за що, звичайно, отримувала чималу грошову винагороду.

Слідством було встановлено, що такою діяльністю обидві займались протягом восьми років. Вже доведено, що десятьох молодих жінок з Сум та району зловмисниці окрім того, що втягнули в заняття проституцією, до того ж переправили «працювати» до іншої країни. Останнім доводилось жити в квартирі, де вони приймали клієнтів, після чого так названа «мамочка», аби подовжити «контракт», обіцяла розрахуватись в інші строки після чергового візиту «на роботу» або ж віддавала лише частину грошей, сума яких була значно менше обумовленої.

«Сьогодні обидві підозрювані оголошені у державний та міжнародний розшук, — коментує т.в.о. начальника кримінальної поліції відділу боротьби зі злочинами, пов’язані з торгівлею людьми Володимир Кравченко. — У відношенні зловмисниць відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини», санкція якої передбачає позбавлення волі строком від п’яти до дванадцяти років».

Працівники поліції ж звертаються з проханням до всіх, кому відома будь-яка інформація щодо місцеперебування жінок, або інформація, яка може допомогти слідству, повідомте про це найближчий відділ поліції на лінію «102» або за телефонами у Сумах: (0542) 66-70-49, 66-73-35.
Джерело: Сектор комунікації поліції Сумської області
https://www.facebook.com/ГУНП-в-Сумській-області-121003011355621/

 

http://krasnews.at.ua/news/na_sumshhini_rozshukujut_dvokh_sumchanok_prichetnikh_do_torgivli_ljudmi/2016-12-01-7096
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: