Нe pyбaй ялинкy – нe мaтимeш нeпpиємнocтeй

49687328

Для багатьох невід’ємним атрибутом новорічно-різдвяних свят є лісова красуня ялинка в оселі. А тому напередодні Нового року розпочинається знищення тисяч вічнозелених дерев. Щоб зупинити губителів природи, які незаконно зрубують ялинки і сосни до свят, завдаючи значної шкоди хвойним лісовим насадженням, у ДП “Краснопільський агролісгосп” створені і чергують оперативні групи з метою охорони лісових угідь.

Вони будуть виявляти, затримувати і складати відповідні протоколи для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Хочеться ще раз нагадати, що за несанкціоноване вирубування ялинок і сосен згідно із ст.65 Кодексу України про адміністративні правопорушення на громадян накладається штраф у розмірі від 85 до 170 гривень та на посадових осіб – від 119 до 204 грн. Крім цього порушник має відшкодувати завдані природі збитки в розмірі 355,47 гривень за кожну зрубану ялинку діаметром стовбура в місці зрізу до 10 см.

Аби не випробовувати долю і потім не сплачувати чималий штраф – придбайте лісову красуню або новорічний комплект з нижніх гілок хвойних дерев на організованих продажах новорічних ялинок. Цим ви не зіпсуєте собі новорічного святкового настрою і внесете свій вклад у збереження природи і екологічного благополуччя рідного краю.
В.ЛОФИЦЬКИЙ,
головний лісничий ДП “Краснопільський агролісгосп”.

 

http://krasnews.at.ua/news/ne_rubaj_jalinku_ne_matimesh_nepriemnostej/2016-12-18-7155
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: