Нoвa кaплиця y «Oбpaзi»

07053984

Нещодавно у мальовничому урочищі «Образ» поряд з цілющими криницею та купеллю з’явилася новенька каплиця, яка збудована за проектом В.Б.Бикова, одного з перших у незалежній Україні єпархіального архітектора. Це за його проектом побудовано каплицю і ще багато відновлено храмів на Сумщині, у тому числі і найбільший по області у Конотопі. 47827161.jpg

Сприяли і підтримували це починання громади сільських рад Самотоївської і Великобобрицької, організаційні роботи взяли на себе лісівники Сумщини, яких на відкритті представляли голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства М.М.Шпакович, директор ДП «Краснопільський лісгосп» В.В.Мороз, лісничий Великобобрицького лісництва І.М.Козловський. Освятив її архієпископ УПЦ КП Сумський і Охтирський Мефодій, співслужили з ним секретар Сумської Єпархії протоієрей Петро, благочинний Сумської області протоієрей Богдан, капелан 58 бригади отець Анатолій, благочинний Краснопільського району протоієрей Іван Малюк.

64792411.jpg

Після освячення владика Мефодій звернувся до присутніх:

– По всій Україні відроджуються традиції, будуються храми. Священнослужителі наставляють людей, щоби вони не марно прожили своє життя, щоб правильно розставили орієнтири, людина має розуміти, що її життя є мить. Кожен день, який нам подарував Господь – бережіть, наповнюйте його добрими ділами. Серед нас тут сьогодні є люди, які проектували цей храм, лісівники, які зберегли цей ліс, голови сіл Самотоївка і Великий Бобрик, депутати, інтелігенція. Їм можна тільки слова вдячності казати, однозначно вони Богом вдохновені. Серед нас сьогодні також знаходиться капелан українського війська, який полишив внучат, родину і поїхав на схід України до воїнів. Так от, якось спілкувався з його онуком, якому на той час не було ще і семи років. То він історію України знає так, що я можу в нього повчитися, друзі. Росте вже інше покоління людей на цій землі – добрих, стійких характером, мудрих, які поведуть далі нашу країну. Але вони це здійснять тільки тоді, коли проходитимуть до своїх святинь і матимуть Бога в серці і добрі наміри. Зло і ненависть це не від Бога.

98802549.jpg

Ви сьогодні бачите, що робиться. А ті наші хлопці, що зараз стоять там, якби не вони, то хто знає, щоб зараз було. Але їхні надзусилля, ваша допомога, людей, які стали волонтерами офіційними і неофіційними і молитва всіх, якраз стримала навалу. Хочу подякувати Віктору Васильовичу, Михайлу Миколайовичу, Ігорю Миколайовичу особисто. Я знаю їх давно і те, як вони працюють і вчать працювати інших. Близько трьох тисяч трудівників працює у лісовій галузі нашої області. Нехай Господь укріпляє їхні сили і допомагає, щоб вони могли зберігати і примножувати, тому що збережені ліси, то є річки, ставки, природа.

55025518.jpg На освячені були присутні і воїни-волонтери, які прийшли аби бути на освяченні цього пам’ятника. Так, це пам’ятник, який принесе спасіння не одній душі. Відтепер, сяючий на сонці купол невеличкого храму, його витончені контури та підібрані з великим смаком облаштунки, наповнюватимуть світлом душі та вселятимуть нові радощі кожному паломнику.
Прес-служба Краснопільського благочиння УПЦ КП

http://krasnews.at.ua/news/nova_kaplicja_u_obrazi/2016-09-29-6853

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: