Учні Краснопілля взяли участь у обласному турнірі юних економістів

95040491

Сучасне життя вимагає пошуку нових підходів до виховання громадян нашої країни, тому що ринкові умови є природним середовищем їхнього існування. Економічна освіта стала необхідною умовою будь-якої цілеспрямованої діяльності. Сьогодні навіть молодші школярі мають знати, що таке потреби та обмеженість, як правильно робити вибір і що впливає на вибір, для чого потрібні гроші, як формується бюджет сім’ї, яка країна вважається багатою, що таке власність та як стати власником.20037404.jpg

Економічна освіта спрямована насамперед на вироблення вміння раціонально використовувати наявні ресурси для задоволення різноманітних потреб. Економічне виховання покликане відіграти важливу роль у формуванні в учнів таких якостей, які б відповідали суспільним інтересам і сприяли всебічному розвитку особистості.

59479424.jpg

20-22 жовтня в навчально-науковому інституті бізнес-технологій «УАБС» Сумського державного університету відбувся традиційний обласний турнір юних економістів. Він проводився в рамках виконання обласної програми «Освіта Сумщини у 2016-2018 роках» спільно з Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. Турнір юних економістів є командним змаганням з економіки, яке проводиться Міністерством освіти та науки України і проходить у формі рольової гри, що сприяє набуттю вмінь школярів розв’язувати складні економічні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях.

88936421.jpg

Обласний турнір уже став улюбленим змаганням для учнів Краснопільщини і цього року в ньому взяли участь представники Краснопільської гімназії – команда «FORTIS»: Акименко Владислав 7(11)к лас, Корнієнко Едуарда 7(11) клас, Рудика Владислава 7(11) клас, Шкиря Юрій 7(11) клас та Баранік Анна 6(10) клас.

До складу журі турніру увійшли високопрофесійні науковці та викладачі навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» СумДУ і навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені О.Балацького СумДУ. Очолила його доктор економічних наук, професор, директор навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» СумДУ Ірина Д’яконова. Члени журі після проведення заходу одностайно погодилися з тим, що всі учасники вирізнялися високою ерудованістю, широтою світогляду, кмітливістю та здатністю відстоювати свою точку зору.

76259809.jpg

Цього року учні Краснопільської гімназії проявили неабияку ерудицію, компетентні знання, вдало оперували економічними термінами, аналізували економічну ситуацію в сучасній Україні та прогнозували економічне майбутнє.

У ході триденних економічних баталій команда Краснопільської гімназії посіла почесне друге місце серед 19 команд м.Сум та Сумської області, а Владислава Рудика здобула відзнаку «Кращий опонент». Відмінно проявили себе в ролі рецензента Акименко Владислав і Баранік Анна, у ролі доповідача – Корнієнко Едуарда, у ролі опонента – Рудика Владислава і Шкиря Юрій. Наші учні розвіяли міф про «слабенькі регіональні школи», тим самим ще раз підтверджуючи, що не тільки у місті, а й у невеличкому селищі можна здобути якісну освіту.

Під час урочистого закриття всі учасники турніру були нагороджені почесними грамотами та цінними подарунками від Сумського державного університету та Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.
Кожного року, готуючись до участі в турнірі, ставимо собі запитання «А чи потрібно це нам? Економічна ситуація така, що і люди на високих посадах не розберуться». Але все ж таки цей турнір – це досвід, додаткова можливість поспілкуватися з однодумцями, порівняти власні досягнення, повчитися ораторському мистецтву, грамотності опонента, вимогливості рецензента, умінню поставити полемічні запитання.

Такі конкурси допомагають розвивати вміння організовувати свою роботу, оптимально розподіляти час, відповідати за якість своєї праці, діяти швидко, планувати свої дії, знаходити застосування своїм здібностям, прагнути покращити власні досягнення, працювати в робочих групах, використовувати необхідні посібники й рекомендації.
У ході «економічних боїв» формується світогляд учнів, власні інтереси, смаки, здібності й нахили, уміння та навички, риси характеру: воля, наполегливість, цілеспрямованість, охайність.

Переможці турніру отримали грамоти й цінні подарунки, одним із яких була п’ятигривнева ювілейна монета «Усе починається з тебе», яка, сподіваюсь, стане девізом їхнього життя. Якщо молодь усвідомить, що все залежить не від керівництва держави, а від кожного громадянина України , то ми в майбутньому побачимо процвітаючу, економічно міцну та конкурентноздатну державу.

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

http://krasnews.at.ua/news/use_pochinaetsja_z_tebe/2016-11-01-6973

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: