У Краснопіллі відбулася нарада з сільськими, селищними головами

dezen

Відбулася нарада з сільськими, селищними головами з питань формування програми економічного та соціального розвитку та бюджету району на 2017 рік, створення Краснопільської об’єднаної територіальної громади, яку провели голови районної ради Віталій Савоненко та райдержадміністрації Юрій Яремчук. В нараді взяли участь керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації.
Було обговорено фінансово-господарську сторону питань при формуванні однієї спроможної самодостатньої громади з адміністративним центром у Краснопіллі та ризики і втрати, які матимуть місцеві ради, які зволікають з об’єднанням. Це стосується питань утримання закладів освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, житлово-комунального господарства.
Об’єднані територіальні громади прирівняні до міст обласного значення – це чітко визначено Бюджетним кодексом України. Вони виходять на прямі міжбюджетні стосунки з Міністерством фінансів України, мають низку делегованих повноважень органів виконавчої влади, отримують цільові субвенції, основними з яких є субвенція на освіту та на охорону здоров’я.
Реформа щодо об’єднання громад відбувається досить активно і ми, вважаю, не маємо часу для роздумувань, тому потрібно працювати за двох, щоб встигнути отримати, перш за все, ті фінансові ресурси та відчутні переваги, якими значна кількість ОТГ вже користуються. Я вважаю, що цей процес невідворотний і вкрай необхідний, – підкреслив очільник районної ради Віталій Савоненко.

Джерело: http://krasrada.sumy.ua/aktualni-novini/1085-decentralzacya-proces-obyektivniy-neobhdniy-ta-nevdvorotny.html

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: